Vágólapra másolva!
A csapat szerint a Malajziai Nagydíjon, amikor a Lotusokkal harcolt, bebizonyította, hogy érdemes volt leszerződtetni a Force Indiától.

A Saubernél már két verseny után úgy látják, hogy jó vásárt csináltak Nico Hülkenberggel, akit a rivális Force Indiától igazoltak le. Bár a német a melbourne-i idénynyitón rajthoz sem állhatott, mert vákuum keletkezett az üzemanyagtankjában, egy héttel később, a Malajziai Nagydíjon a 12. helyre kvalifikálta magát, és nyolcadikként ért célba.

Előzőleg kemény csatát vívott a Lotusokkal, különösen Kimi Räikkönennel, akinek a támadásait határozottan védekezve sokáig sikerült visszavernie. Ezzel mély benyomást tett a főnökeire is.

"Természetesen bizonyos autókat nehéz magunk mögött tartanunk, de szerintem Nico nagyon szép munkát végzett, olyan keményen küzdött, amennyire csak tudott. Úgy érzem, megvillantotta a képességeit, és megmutatta azt is, hogy miért őt szerződtettük" - mondta a Saubert irányító Monisha Kaltenborn.

"Nagyon hatékony és gyors versenyzőnek látjuk. Kihozta az autóból, amit lehetett, és rám különösen mély benyomást tett, hogy milyen sokáig tartotta magát a Lotusokkal szemben. Nagyon kellett küzdenie, de így sokáig is velük maradt, ami igazán örömteli volt."

Forrás: Sauber
Kaltenborn gratulál Hülkenbergnek a Malajziai Nagydíj után

A Saubernek egyelőre csak a Hülkenberg által Szepangban szerzett 4 pontja van, míg tavaly ilyenkor már 30-cal állt a tabellán. Pedig a csapat új autója, a C32 nagy feltűnést keltett a téli teszteken merész aerodinamikai koncepciójával, ezért sokat vártak tőle - Kaltenborn azonban azt állítja, nagy kiaknázatlan potenciál rejlik benne.

"Még korán van ahhoz, hogy eltereljük a fejlesztési irányt. Mi egyértelműen kijelenthetjük, hogy hiszünk az autónkban rejlő lehetőségekben" - magyarázta. "Az első versenyen persze sok adatot elvesztettünk."

"Most azonban, hogy gyűjtöttünk újakat, otthon alaposan ki fogjuk elemezni őket, mert meg kell értenünk, hogy miben tudunk fejlődni."