Vágólapra másolva!
Eric Boullier már két verseny alapján úgy látja, hogy a francia lehiggadt tavalyi önmagához képest.

A télen sokáig nem volt biztos, hogy a Lotus meghosszabbítja Romain Grosjean szerződését, miután a fiatal francia 2012-ben, első teljes szezonjában sok hibát vétett. Főleg a rajtoknál volt szeleburdi, ezért a belgiumi balesetet követően egy futamról el is tiltották.

A csapatnál végül mégis bizalmat szavaztak neki, és eddig úgy tűnik, nem hiába: az ausztráliai idénynyitón annak ellenére a 10. helyen ért célba, hogy gondjai voltak az autójával, Malajziában pedig 6. lett, megelőzve csapattársát, a melbourne-i győztes Kimi Räikkönent. Ennek köszönhetően a főnöke, Eric Boullier is megbizonyosodott róla, hogy tavaly óta változtatott a hozzáállásán.

"Láttuk, hogy Romain remekül versenyzett" - mondta Boullier. "Azt eddig is tudtuk, hogy egyetlen körben nagyon gyors, ezért csak az a dolga, hogy jól szerepeljen az időmérőn, aztán a futamon minden normálisan történjen."

"A munkája kifizetődni látszik. Ez biztató."

Bár Grosjean eddig mindkét idei időmérőn vereséget szenvedett Räikkönentől, holott tavaly 12:7 arányban jobbnak bizonyult nála, Boullier szerint ez nem jelenti azt, hogy lassabb lett.

"Tudjuk, hogy a tempója adott. Normális körülmények között nem került volna a 11. rajtkockába" - utalt arra, hogy a szepangi Q2-ben Grosjeanon a nem várt eső fogott ki. "Most már készen áll rá, hogy teljesítsen egy minden szempontból tökéletes hétvégét, ahogy azt várjuk tőle."

Grosjean két forduló után 8. az egyéni összetettben, míg a Lotus a Ferrarival azonos pontszám mellett 2. a konstruktőrök között.