Vágólapra másolva!
Az eddig marketing- és kommunikációs igazgatóként dolgozó Claire Williams a jövőben helyettes csapatfőnökként folytatja a munkát édesapja mellett. Újra élcsapattá akarja tenni a Williamst.

Úgy tűnik, Frank Williams távozása esetén is a családban marad az istálló irányítása, a Williams ugyanis szerdán bejelentette, hogy az alapító lányát, Claire-t helyettes csapatfőnökké léptették elő. Az istállónál eddig nem is létezett ez a pozíció, Claire Williams munkája azonban rendkívül felelősségteljes lesz: édesapjával együtt a csapat mindennapi munkáját és hosszú távú fejlődését fogja felügyelni.

Claire Williams 2002-ben kezdett sajtófőnökként az istállónál dolgozni, 2010-ben pedig marketing- és kommunikációs igazgató lett. Ez utóbbi pozíciót egyébként új munkaköre mellett is megtartja majd. "Claire fáradhatatlan munkával segítette a Williamst az elmúlt évtizedben" - nyilatkozta a csapat közleményében Frank Williams. "A sporttal kapcsolatos tudása és szenvedélye megkérdőjelezhetetlen, és büszkén mondhatom, hogy a nálunk töltött idő alatt az istálló egyik legfontosabb tagja lett."

"Claire helyettes csapatfőnöki kinevezésének köszönhetően tudom, hogy a Williams jövője biztos kezekbe kerül" - tette hozzá a 70 éves csapatfőnök, aki egészségi állapota miatt már nem tud minden nagydíjon személyesen jelen lenni. A közleményből kiderül, hogy az alakulat már a 2013-as idény kezdete előtt előléptette Claire Williamst, a bejelentést azonban édesanyja március elején bekövetkezett halála miatt elhalasztották.

"Ebben a sportban nőttem fel, és a Forma-1 egyik legendás csapatfőnökétől tanultam meg az alapokat. Úgy érzem, jól felkészültem az új kihívásra" - nyilatkozta Claire Williams, aki újra az élmezőnyben szeretné látni az F1 történetének harmadik legeredményesebb csapatát. "Elszántan dolgozom azért, hogy újra a csúcsra vezessem az istállót."