Vágólapra másolva!
A 7. rajtkockát szerezte meg, ahonnan Melbourne-ben nyerni tudott, de utólag három hellyel hátrébb sorolták, mert a Q3-ban feltartotta Rosberget.

Kimi Räikkönen hiába szerezte meg a múlt hétvégén, Melbourne-ben szerencsésnek bizonyuló 7. rajtkockát a Malajziai Nagydíjra, a 10. helyről kell majd indulnia, utólag ugyanis három pozícióval hátrasorolták, amiért a Q3-ban feltartotta a mercedeses Nico Rosberget.

A finn már az eredeti eredményétől sem volt elragadtatva, úgyhogy a büntetést higgadtan vette tudomásul. "Ma nem voltunk elég gyorsak az intermediate-eken, ezért a nedves pályán szerintem nem érhettünk volna el ennél jobb időt. Természetesen jobb eredményre vágytam, de ez van, remélem, vasárnap eredményesebbek leszünk" - mondta.

"Az is csalódás, hogy három hellyel hátrasoroltak, de mindegy, majd meglátjuk, mi történik a versenyen. Fogalmam sincs, az időjárás mire készül, az azonban biztos, hogy mindenki számára egyforma lesz."

Forrás: Lotus

Räikkönen így végül a Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean elől fog rajtolni. A francia ma elégedettebb volt az autójával, mint eddig, mégsem jutott be a Q3-ba, mivel a csapat irányítóközpontjában nem működött a meteorológiai radarkép, ezért nem készült fel a Q2 végén eleredő esőre. "A Q2-ben használt gumikon teljesítettem az első körömet, és pont akkor kezdett esni, amikor beálltam a bokszba újakért" - mondta. "Kár érte, de a holnapi verseny hosszú lesz, és legalább megspóroltunk néhány szett száraz gumit."

"Az autóm ma kétségkívül jobbnak érződött, és a délután elején, a szabadedzést követően erősnek tűntünk. Mindkettőnknek könnyedén be kellett volna kerülnünk a legjobb tíz közé, számomra azonban sajnos épp rosszkor nyíltak meg az ég kapui."