Vágólapra másolva!
A két kiscsapat elárulta, a tél folyamán tárgyalásokat folytattak egy esetleges összeolvadásról, de végül nem sikerült megegyezésre jutniuk

Meglepő hírek derültek ki a Caterham és a Marussia háza tájáról: a két istálló a tél folyamán az összeolvadást fontolgatta, így megvolt rá az esély, hogy a 2013-as rajtrácsra már egy csapatként állnak fel.

A Caterham az ESPNF1-hez eljuttatott közleményben erősítette meg, hogy fontolóra vették az egyesülést a Marussiával. "A technikai és operatív megfontolásokat figyelembe véve a csapat tett egy ajánlatot, azonban hamar kiderült, hogy nem sikerül olyan megoldást találnunk, ami mindkettőnk számára előnyös."

A tárgyalásokat a Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon is megerősítette. "Én nem vettem részt bennünk, de úgy tudom, a megoldás elfogadhatatlan volt a tulajdonosaink számára. Így végül semmi nem történt" - számolt be a Sky Sportsnak.

A 2010-ben csatlakozott három újonc csapat közül a HRT nem élte túl a telet, és köztudott, hogy a Marussia is állandó pénzügyi nehézségekkel küszködik. A csapat többek között ezért volt kénytelen meneszteni Timo Glockot, és egy fizetős versenyzőt szerződtetni a helyére. A Tony Fernandes által vezetett Caterham mögött viszont nagy, tőkeerős cégek állnak, a tél folyamán az egész csapat átköltözött az újonnan vásárolt, leafieldi központba. Az egyesülés legfőbb akadálya az lehetett, hogy míg a Caterham a Renault Sporttal épített ki szoros partneri viszonyt, amely a közúti autókra is kiterjed, a Marussia a rivális McLarennel működik együtt.

A híren Bernie Ecclestone is meglepődött, aki a The Timesnak nyilatkozott arról, hogy a Marussia még nem írta alá a legújabb kereskedelmi szerződést, a Concorde Agreementet a FOM-mal. "Most már minden készen áll arra, hogy aláírják" - mondta. "Ezzel nincs probléma. De nem elégedettek, majdnem összeolvadtak a Caterhammel, ami elgondolkodtatott, hogy vajon mi is folyik itt."

A problémák ellenére a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Marussia teljesített jobban: az időmérőn és a versenyen is a Caterham előtt végeztek.