Vágólapra másolva!
A spanyol szerint Räikkönenék remek versenyt futottak Ausztráliában, de a Ferrari is képes hasonló teljesítményre. Massa úgy érzi, "tízszer olyan jól" kezdte a szezont, mint 2012-ben.

Az Ausztrál Nagydíjon kisebb meglepetésre a hetedik helyről rajtoló Kimi Räikkönen diadalmaskodott, miután az egész versenyen remek tempót diktált, és a többi élversenyzővel ellentétben csak kétszer állt ki kerékcserére. Bár Fernando Alonso 12 másodperces hátránnyal végzett a második helyen, biztos benne, hogy a Ferrari is képes ugyanolyan teljesítményre, mint a Lotus.

"Szerintem a Lotus tempója nagyon jó volt, de semmi olyat nem tettek, amire mi nem lettünk volna képesek" - nyilatkozta csütörtökön Malajziában. "Nagyon tiszta versenyük volt, nem kerültek forgalomba, és a stratégiájuk is nagyszerű volt. A tempójuk azonban nem volt elérhetetlen."

Alonso ennek ellenére elismerte, hogy a szokatlan vonalvezetésű ausztrál pályán elért eredmények nem mérvadóak, így a hétvégi Malajziai Nagydíjon derül ki igazán, melyik csapat mire képes. "Többé-kevésbé versenyképes az autónk, Ausztráliában minden elég jól alakult számunkra" - mondta a kétszeres világbajnok, aki Malajziában pályafutása 200. nagydíjhétvégéjére készülhet.

Forrás: Ferrari

"Szepangban erről megerősítést kaphatunk. A téli tesztekről és Ausztráliából pozitív érzésekkel távoztunk, most meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autónk valóban képes jó teljesítményre" - magyarázta. "Számunkra ez a hétvége lesz az igazi teszt, és ismét a dobogós helyezés elérése a célunk."

A Ferrari másik versenyzője, Felipe Massa szintén elégedetten távozhatott Brazíliából, hiszen 2012 utolsó nagydíjához hasonlóan ismét legyőzte Alonsót az időmérőn, és a futamon is csak a kedvezőtlenebb taktikája miatt került a spanyol mögé. Ez szöges ellentétben áll a tavalyi év elején nyújtott teljesítményével, amikor csapattársa közelébe sem tudott kerülni, és a pontszerző helyekért is meg kellett küzdenie.

A brazil szerint mostani teljesítményét "lehetetlen" összehasonlítani a 2012-essel. "Sokkal jobban érzem magam az autóban" - nyilatkozta. "Úgy érzem, sokkal automatikusabban tudom vezetni az autót, és nyugodtabb is vagyok."

Bár a Ferrarinál tisztában vannak vele, hogy - különösen az időmérőn - a Red Bull idén is gyorsabb autóval kezdte a szezont, Massa szerint a többi istállóhoz viszonyítva sokat javultak. "Nem a Red Bullhoz hasonló élcsapatokhoz hasonlítom magunkat, hanem azokhoz, akik mögöttünk voltak, például a Force Indiához vagy a Williamshez" - magyarázta. "Tavaly voltak olyan versenyeink, amikor mögülük rajtoltunk, múlt hétvégén viszont elég nagy volt köztünk a különbség."

"Ez is azt bizonyítja, mennyit léptünk előre tavalyhoz képest" - jelentette ki. "A Red Bull is sokat fejlődött, de kiderült, hogy mi is nagyon jó munkát végeztünk az autónk felkészítésében, és jó irányba haladunk."