Vágólapra másolva!
Személyes támogatója nem lehet a McLaren partnere a főszponzor Vodafone miatt, de Pérez reméli, hogy hamarosan változik a helyzet.

Sergio Pérez pályafutásának egyengetésében fontos szerepet játszott a nagy mexikói távközlési cég, a Telmex. A vállalat a versenyző első Forma-1-es csapatának, a Saubernek a szponzora lett 2011-ben, és jelenleg is a hinwili gárdát támogatják, noha Pérez már a McLaren pilótája.

A mexikói versenyző szívesen látná személyes szponzorát a jelenlegi csapatánál. "A Telmex valamikor remélhetőleg ismét az én csapatomnál lesz. Az egész karrierem folyamán mellettem voltak, gyakorlatilag a kezdetek óta, ezért kicsit szomorú vagyok, hogy idén nincsenek velem, mert a csapatnak még szerződése van a Vodafone-nal" - mondta a Marcának.

A Vodafone azonban 2013 után már nem lesz a McLaren főszponzora, így elméletileg megnyílhat az út a Telmex előtt.

Pérez újfent tagadta, hogy a támogatói háttere miatt választotta őt a McLaren a távozó Lewis Hamilton helyére.

"Semmit sem akarok bizonyítani azoknak, akik így gondolják. Aki ezt gondolja, akkor az úgy véli, Fernando (Alonso) is csak a Santander miatt lehet a Ferrarinál" - nyilatkozta. "Nem hiszem, hogy a csapat döntését befolyásolta a leigazolásomban (a Telmex). Szerintem a McLarennek nem kell szponzorokra vadásznia. Ez a legjobb csapat a marketing szempontjából, bármelyik vállalat szívesen lenne a partnere."