Vágólapra másolva!
A venezuelai állam támogatásában részesülő Pastor Maldonado elismerte, bizonytalan a helyzete a Forma-1-ben Hugo Chávez halála után. Szerinte az országnak továbbra is támogatnia kellene a sikeres sportolókat.

Köztudott, hogy Pastor Maldonadót két évvel ezelőtt nem csak a tehetsége segítette hozzá a williamses szeződéshez, az is mellette szólt, hogy a venezuelai állami olajvállalat, a PDVSA támogatását élvezi. Maldonado pályafutását évek óta segítette a múlt héten elhunyt elnök, Hugo Chávez, aki az ország jó hírét többek között a sikeres sportolók kinevelésével igyekezett növelni.

Chávez halálával azonban kérdésessé vált, hogy Maldonado a jövőben is megkapja-e a dollármilliókat érő támogatást. Ez valószínűleg akkor derül ki, amikor a választások után eldől, ki lesz Venezuela következő elnöke. Maga Maldonado is elismerte, a politikai helyzetet figyelembe véve nem biztos, hogy a jövőben számíthat a PDVSA segítségére, de egyelőre bízik az együttműködés folytatásában.

"A sajtóban már többen leírták, hogy számomra mindennek vége, mégis itt vagyok. Meglátjuk, mi lesz" - idézi a Sky Sports a venezuelait, aki személyesen is ismerte Chávezt, az elnök temetésén is jelen volt. Szerinte Chávezhez hasonlóan a következő elnöknek is folytatnia kellene a venezuelai sportolók támogatását.

"Chávez teljesen megváltoztatta a sporthoz való hozzáállást Venezuelában. Az emberek korábban csak az olaj és a lányok miatt ismerték az országunkat" - nyilatkozta. "Azóta sokat változott a helyzet. A mi baseball játékosaink a legjobbak a világon, a focicsapatunk is egyre jobb lesz. Van egy Forma-1-es versenyzőnk, aki rövid időn belül futamot tudott nyerni."

"A jövő is elég fényesnek tűnik" - tette hozzá. "Chávez elnöksége alatt sok minden megváltozott, most sem szabad hagyni, hogy rosszabb legyen a helyzet. Folytatnunk kellene, amit elkezdtünk."

A Williamsnél múlt héten úgy nyilatkoztak, a PDVSA-val kötött szerződésüket Chávez halála sem befolyásolja, a jövőben is megkapják a támogatást.