Vágólapra másolva!
Frank Williams nem utazott el csapatával az idénynyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére, mert családjával együtt gyászolja a múlt héten elhunyt feleségét.

A Williams Forma-1-es csapatának veterán irányítója, Frank Williams nem tekinti meg a helyszínről az idei bajnokság első versenyét, ugyanis a múlt héten 66 éves korában, rákbetegségben elhunyt a felesége, és a gyászoló családdal együtt otthon marad. A Ginnynek becézett Virginia Williams nagy népszerűségnek örvendett a csapaton belül és a paddockban is, sokan fejezték ki sajnálatukat az elvesztése miatt. A McLaren korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis például "kiváló asszonynak" nevezte őt, akit szórakoztatónak, de egyúttal erősnek és okosnak tartott.

Frank Williams, valamint a lánya, a marketing- és a kommunikációs részleget vezető Claire feladatait átmenetileg Mike Coughlan technikai igazgató veszi át.

A csapattagok a hétvégi Ausztrál Nagydíj vasárnapján fekete karszalagot fognak viselni, valamint kihelyeznek egy könyvet a vendéglátó helyiségnél, amelybe bárki leírhatja gondolatait, emlékeit Ginny Williamsről.

A Williams versenyzői a pénteki szabadedzéseken különböző felszereléssel fognak gyakorolni, hogy a csapat eldönthesse, melyik oldaldoboz-kipufogó elrendezést érdemes használni a hétvégén. A tesztidőszakban már kipróbálták a különböző koncepciókat, de nem tudják, melyik lesz hatásosabb Melbourne-ben.