Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali szerint a csapatok melbourne-i formájából nem lehet majd túlzott következtetéseket levonni, ezért egy dobogós helyezéssel is megelégedne a nyitányon. Úgy véli, a Ferrari ismét a végsőkig harcolhat a bajnoki címért.

A Ferrari óvatos optimizmussal készül a jövő héten kezdődő 2013-as idényre: úgy érzik, minden szempontból sikerült előrelépniük az elmúlt évekhez képest, ugyanakkor azt is tudják, hogy még sok munka vár rájuk. A csapatfőnök, Stefano Domenicali ezért úgy gondolja, akkor sem kell kétségbe esniük, ha az idénynyitón még nem ők végeznek a mezőny élén.

"Az ausztráliai időmérő után még korai lenne következtetéseket levonni, hiszen az csak a novemberben véget érő hosszú út kezdete lesz" - nyilatkozta a Ferrari honlapjának, majd hozzátette, a kevés szabályváltozás miatt a tavalyihoz hasonló erőviszonyokra számít. "Szerintem Melbourne-ben is azok a csapatok állnak majd az élen, amelyek tavaly Sao Paulóban. Az előnyük talán kisebb lesz - legalábbis mindannyian ezt reméljük."

A Ferrari legutóbb 2007-ben nyert egyéni világbajnokságot, bár azóta többször is közel kerültek a sikerhez. Domenicali biztos benne, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott változtatásoknak köszönhetően idén még nagyobb eséllyel harcolhatnak a bajnoki címért.
"Változtattunk az üzleti modellünkön, a munkamódszereinken, valamint azokon az eszközökön is, amelyekkel az autónkon dolgoztunk. A teszteken megbizonyosodtunk róla, hogy az eredményeink eleget tesznek a korábban kitűzött céljainknak. Ezeket a tényezőket figyelembe véve úgy tűnik, jobb úton haladunk, mint a korábbi években" - magyarázta.

Forrás: Ferrari

"Hacsak valaki nem végzett kivételesen jó munkát, biztos vagyok benne, hogy a Ferrari a végsőkig harcban áll majd a bajnoki címért" - tette hozzá. "Egy ausztráliai dobogós helyezés jó alapot adna ahhoz, hogy elérjük a kívánt sikereket."

A Ferrari munkáját tavaly a hibásan működő szélcsatornájuk is hátráltatta, Domenicali azonban biztos benne, hogy idén aerodinamikai szempontból is sokkal erősebbek lesznek. "A szélcsatornában végzett munkánk is magabiztossá tesz minket. A teljesítmény 90%-át az aerodinamika adja, ezért jó, hogy egyfajta nyugodtsággal dolgozhatunk" - jelentette ki.