Vágólapra másolva!
Az F138 az élbolyba tartozik, de még a Ferrari szerint sem közvetlenül az élre.

Bár a versenyzők visszafogott optimizmussal nyilatkoztak az új Ferrariról, Stefano Domenicali sem számít rá, hogy a szezon kezdetén az F138 lesz a mezőny leggyorsabb autója.

"Pillanatnyilag elfogadhatónak tűnik a helyzetünk, legalábbis a programunk ismeretében" - mondta a csapat főnöke a Reutersnek. "A cél az, hogy közel legyünk az élbolyhoz... Nagyon meg lennék lepve, ha az idénynyitón a mi autónk lenne a leggyorsabb. Ha azonban az első néhány csapat pár tizedmásodpercen belül lesz egymáshoz képest, minden lehetségessé válik, hiszen hosszú a szezon."

Óvatossága ellenére Domenicali hangsúlyozta, hogy a Ferrari sokkal jobban áll, mint egy éve ilyenkor, amikor az új modelljük nehezen kiismerhetőnek bizonyult. "Ez egy más világ" - jelentette ki. "A mostani helyzetet össze sem lehet hasonlítani azzal, de tekintettel kell lennünk rá, hogy az összes többi csapat is eredményes munkát végez, és a tesztek alapján nem számítok rá, hogy az erőviszonyok jelentősen változnának a tavalyi szezon végéhez képest."

Egyetért ezzel a megfigyelők többsége is. Általában a Red Bullt látják a leggyorsabbnak, de sokakra mély benyomást tett a Lotus tempója is."A csapatok közel vannak egymáshoz, ám összességében nem történt sok változás" - nyilatkozta a Toro Rosso főnöke, Franz Tost a Speed Weeknek. "2013-ban is a Red Bull Racing lesz a mérce."