Vágólapra másolva!
A csapat így sokkal rutintalanabb párossal vág neki a szezonnak, mint tavaly, de ez szerintük inkább előny, mint hátrány.

A Caterham a másik kis csapathoz, a Marussiához hasonlóan teljesen lecserélte a versenyzőpárosát tavaly óta, és idén Charles Pickel, valamint Giedo van der Garde-dal a volánnál vág neki a szezonnak. Ez látszólag visszalépés, hiszen az előbbi eddig mindössze egy idényt húzott le az F1-ben, az utóbbi pedig teljesen újonc, míg elődeik, Heikki Kovalainen és Vitalij Petrov rutinosnak számítottak.

Az istálló főnöke, Cyril Abiteboul azonban az Autosportnak azt mondta, a cserére szükség volt. "Azt hiszem, a kölcsönös bizalom nem állt azon a szinten, amelyre a saját növekedésünk és a versenyzők fejlődése érdekében szükség lett volna" - magyarázta. "Szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy úgy éreztük, jobb lenne teljesen a nulláról, új emberekkel indulnunk."

Bár a kis csapatok általában gyakran cserélgetik fizetős versenyzőiket, Abiteboul célzott rá, hogy jövőre van der Gardének és a Marussiától átigazoló Picnek is lesz esélye maradni.

"Bátor dolog fiatal, tapasztalatlan versenyzőkre teljesen lecserélni a pilótapárost. A jövőt szem előtt tartva döntöttünk így" - hangsúlyozta.

"2014-ben lesznek változások, melyeket nem tudunk előrébb hozni, mint például az új, V6-os motorok bevezetése. Azt viszont megtehetjük, hogy a 2013 és 2014 közötti stabilitás érdekében már most tisztázzuk a versenyzőinkkel kapcsolatos helyzetet."