Vágólapra másolva!
Igaz, hogy először nem fért be az autójukba, de a visszajelzéseivel máris jó benyomást tett rájuk.

A Sauber idén teljesen új versenyzőpárossal vág neki szezonnak, és a Force Indiától leigazolt Nico Hülkenberg máris jó benyomást tett a csapat főtervezőjére, Matt Morrisra.

"A Williamsnél rövid ideig már dolgoztam együtt Nicóval, aki nem csupán gyors, hanem okos versenyző is" - mondta róla az Autosportnak. "Ez érvényes úgy általában a hozzáállására, de arra is, hogy konyít a műszaki kérdésekhez. Nagy kincs a csapatunk számára."

Hülkenberg a jerezi teszt során elégedetten nyilatkozott az új Sauberről, kiemelve a stabilitását a gyors kanyarokban, ugyanakkor először bonyodalmakat okozott, hogy mivel kb. 10 cm-rel magasabb az istálló tavalyi versenyzőinél, nem fért be rendesen a pilótafülkébe.

"Nem volt könnyű elérni, hogy Nico beférjen az autóba" - ismerte el Morris. "A kasztnit a nyári szünetben terveztük meg, és akkor még nem tudtuk, hogy Nico csatlakozik hozzánk."

"Végül befért, de különleges versenyzőcipőket kellett készíteni neki, hogy a lábainak legyen elég hely. Mostanra azonban elégedett az üléspozíciójával."

Morris pozitívan nyilatkozott az újonc Esteban Gutiérrezről is, akiről a Saubernél nemrég elismerték, hogy tavaly nem mindig voltak elégedettek vele. "Még sokat kell tanulnia, de nagyon nyitott erre, rengeteget kérdez, és mindenből ki akarja venni a részét" - mondta. "Minden alkalommal, amikor beül az autóba, egyre többet hoz ki belőle."