Vágólapra másolva!
A csapattól anyagi okok miatt elküldött német szerint a Marussia könnyen hátrányba kerülhet, mivel két újonccal vágnak neki az idénynek. Chilton is sajnálja, hogy nem Glock lett a csapattársa.

A mezőny egyik leggyengébb csapatának számító Marussia két újonc versenyzővel vág neki a 2013-as idénynek: a 21 éves Max Chilton és a 23 éves Luiz Razia a tavalyi évet még a GP2-es bajnokságban töltötte. Bár az eredeti tervek szerint továbbra is a tapasztalt Timo Glock vezette volna az egyik autót, a német túl sokba került a Marussiának, így inkább a szponzori támogatással érkező Raziát szerződtették a helyére.

A pályafutását a német túraautó-bajnokságban (DTM), BMW-vel folytató Glock úgy véli, a Marussia küszködni fog a két tapasztalatlan versenyzővel. "Biztosan nem lesz könnyű dolguk, különösen a teszteken, hiszen ott döntéseket kell hozniuk, és pontosan meg kell határozniuk az autó hiányosságait" - nyilatkozta az Autosportnak. "Ebben csak a tapasztalat segíthet."

"Nagy nyomás nehezedik Luizra és Maxra, hiszen gyorsan fel kell venniük a tempót" - folytatta. "Ez kulcsfontosságú tényező: tisztában kell lenni azzal, hogy a szimuláció eredményei talán nem teljesen pontosak, ennek ellenére képesnek kell lenniük az előrelépésre."

Glock úgy látja, a Marussia a korábbiaknál gyorsabb autót épített a 2013-as idényre, a fejlesztések hiánya miatt azonban idén is lemaradhatnak. "A nagyobb istállók folyamatosan fejlesztenek, a kis csapatoknak így nagyon nehéz felzárkózniuk. A nagyobb csapatok minden versenyre visznek újításokat, a kicsik viszont csak minden ötödik vagy hatodik futamon."

A 2012-es GP2 bajnokság 4. helyét megszerző Chilton elárulta, ő jobban örült volna, ha tapasztalt csapattárs mellett kezdheti meg F1-es pályafutását. "Ez nem ideális helyzet" - utalt a Marussia felállálásra. "Már vártam, hogy Timo csapattársa lehetek, hiszen nagy tapasztalattal rendelkezik."

A brit ennek ellenére nem hiszi, hogy a Marussiának komoly problémákkal kell majd szembenéznie. "Ha nem lennénk alkalmasak a feladatra, akkor be sem kerültünk volna a Forma-1-be" - mondta a Motorsport-Total.com-nak. "Így legalább nem lesz nálunk első és második számú versenyző, egyenlő bánásmódban fogunk részesülni."