Vágólapra másolva!
Bár új autóját még nem tesztelhette, a venezuelai úgy érzi, a Williams 2013-ban versenyképesebb lehet, mint tavaly. A csapat új modellje teljesítette az utolsó kötelező töréstesztet is.

A Forma-1 csapatai közül a Williams az egyetlen, amely még nem mutatta be 2013-as autóját, ők a múlt heti, jerezi teszten is a tavalyi modellel vettek részt. Az FW34-et természetesen felszerelték különböző újításokkal, amelyek az új autó fejlesztésében is segítségükre lehettek. Pastor Maldonado a teszt után elégedetten nyilatkozott az eddigi módosításokról, szerinte a Williams idén nagyobb eséllyel szállhat be az élmezőnyben zajló küzdelembe.

"Elég közel vagyunk az élcsapatokhoz" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Ezt persze minden évben nehéz megjósolni, hiszen nem tudhatjuk, mit csinál a többi istálló. Ha azonban összehasonlítjuk a jelenlegi helyzetünket a tavalyival, azt mondhatom, hogy nagyszerű lehetőségek rejlenek bennünk, az autónk pedig magabiztossággal tölt el minket."

A Williams az utóbbi években nem tudta felvenni a versenyt élcsapatokkal, sokszor csak a mezőny hátsó felében sikerült végezniük. 2012-ben viszont néhány futamon versenyképesnek bizonyultak, a Spanyol Nagydíjon Maldonado megszerezte 2004 utáni első győzelmüket. Az ütközéseiről is elhíresült venezuelai reméli, idén gyakrabban érhetnek el hasonló eredményeket.

"Az elmúlt két évben is nagyon keményen hajtottunk, de most már ki kell használnunk a lehetőségeinket. Tavaly nyertünk egy versenyt, remélem, ez idén is megismétlődik. Ez nagyon nehéz lesz, hiszen a szabályok többé-kevésbé ugyanazok maradtak, így nem sokat változtak az autók. Mi azonban nagyon keményen dolgoztunk, így remélem, hogy ütőképesebbek leszünk, mint tavaly. Tapasztaltabb is lettem, így bízom egy nagyszerű idényben" - mondta.

Az új Williams egyébként múlt csütörtökön sikeresen teljesítette utolsó kötelező töréstesztjét, így nincs akadálya annak, hogy a február 19-én kezdődő barcelonai teszten már ők is a 2013-as autójukkal körözzenek.