Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok hiába vonult vissza a Forma-1-ből, nem bír magával: idén nemcsak egy gokartcég tesztpilótája lesz, hanem versenyezni is fog.

Michael Schumacher a Forma-1-ből a tavalyi szezont követően visszavonult ugyan, de ahogy az sejthető volt, a versenyzéssel továbbra sem hagy fel. Az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy az egyik legismertebb gokartmárka, a Tony Kart tesztpilótája lesz, ám nem éri be ennyivel: az El Mundo Deportivo című spanyol lap úgy tudja, a KZ kategóriában versenyezni is fog.

A hétszeres világbajnok a napokban már tesztelte is a gokartját az olaszországi Lonato pályáján, és állítólag kifejezetten jó köridőket ért el. Ám még ennél is tovább megy, mert a Kölner Express című lap szerint Köln közelében megbízást adott egy világbajnoki szintű gokartpálya építésére. A terveket nem más készíti, mint Hermann Tilke, és ő elismerte, hogy lényegében készen is áll velük. Gerhard Noack, aki annak idején Schumacher legkorábbi támogatóinak egyike volt, és máig jó barátságban maradt vele, azt ígérte, "Európa legjobb pályáját építjük meg."

Schumacher mindig a gokartsport lelkes híve maradt. Még F1-es versenyzőként is gyakran indult különféle kupákon, és sokszor arra is szakított időt, hogy a fiatalokat inspirálva ő adja át a díjakat.