Vágólapra másolva!
A finn szokás szerint igyekezett semmitmondóan fogalmazni az új Lotus bemutatóján, de azt egyértelművé tette, hogy bármire képesnek tartja a csapatot.

Noha csak tavaly tért vissza a Forma-1-be, Kimi Räikkönen harmadik lett az összetettben, és Abu-Dzabiban nagydíjgyőzelmet is sikerült aratnia, a Lotusnál azonban a világbajnoki győzelmet sem tartja elérhetetlennek.

"Már elég régóta együtt dolgozunk ahhoz, hogy világos legyen számomra: nekik is a versenyzés az első. A történetük során nyertek vb-címeket" - mondta új autója, az E21 hétfői bemutatóján. "Tavaly semmi olyasmit nem láttam, amiből azt kellene hinnem, hogy egy újabb világbajnoki győzelem nincs benne a pakliban."

Räikkönen hozzátette, hogy a csapatnak elsősorban a rajtpozícióin kellene javítania. "Nem lesz könnyű még tovább fejlődnünk mindazok után, amit tavaly elértünk, mégis ez a célunk. Jobban kell szerepelnünk, és nemcsak a versenyzőknek, hanem a csapatnak is. Remélhetőleg sikerülni fog" - jelentette ki.

"Minden téren igyekeztünk előrelépni, és az biztos, hogy ha jobb helyeken tudunk végezni az időmérőkön, akkor sokkal több esélyünk lesz a futamgyőzelmekre, mert ez a versenyek napján is megkönnyítené az életünket. Az egész csomagot próbáltuk meg gyorsabbá tenni. Bízom benne, hogy sikerült."

Csapattársát, Romain Grosjeant az elmúlt évben sok kritika érte, amiért gyakran keveredett különféle balesetekbe, sőt egy versenyről el is tiltották emiatt, a Lotus menedzsmentje azonban végül bizalmat szavazott neki a folytatáshoz.

Forrás: Lotus
A galériához kattintson!

"Szerintem mindenki arra kíváncsi, hogy tudok-e kiegyensúlyozottabban teljesíteni, mert tavaly ezen a téren voltak hiányosságaim" - ismerte el. "Ezzel tisztában vagyok, és mindent meg fogok tenni, hogy bebizonyítsam az embereknek: képes vagyok elérni ezt a célt."

"Szeretnék a lehető legtöbbször azzal az érzéssel kiszállni az autómból, hogy szép munkát végeztem. Tudva, hogy megtettem, amit lehetett, és erre büszke lehetek."

A Lotus tesztpilótának leszerződtette a GP2 2012-es bajnokát, Davide Valsecchit, bár tartaléknak megtartotta Jérome D'Ambrosiót, míg a fejlesztésekben Nicolas Prost segítségét is igénybe fogja venni.