Vágólapra másolva!
A hírek szerint James Allisonra a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is kivetette a hálóját, mivel a szakember úgy érzi, jobb lehetőségei is lennének a Lotusnál.

Újabb mérnök válthat csapatot az új idény előtt, amennyiben James Allison úgy dönt, hogy elhagyja a Lotust. Többek között az Autosport és a YallaF1 is úgy tudja, a csapat technikai igazgatóját megkörnyékezte a McLaren, hogy adott esetben vele pótolja az állítólag a Mercedeshez tartó Paddy Lowe-ot.

A Motorsport-Total.com információi szerint Allisonnal a Ferrari és a Mercedes is felvette a kapcsolatot, mert a szakember úgy érzi, hogy a Lotusnál nem optimálisak a lehetőségei képességei kibontakoztatására. A két élcsapatnál amúgy javában tart a mérnöki gárda erősítése, a Ferrari legutóbb Martin Bestert szerződtette, a Mercedes pedig Aldo Costát, Bob Bellt és Geoff Willist igazolta le az elmúlt másfél évben. Utóbbi a McLaren technikai igazgatójával, a nagyobb szerepre vágyó Lowe-val is kapcsolatba lépett, ám csak azért, hogy megnézzék, tudná-e pótolni Ross Brawnt. Ha esetleg mégis átpártolna a Mercedeshez, a McLaren Allisont szemelte ki az utódjának.

Allison 1991-ben végzett a Cambridge-i Egyetemen, és azóta folyamatosan a Forma-1-ben kapott munkát. Sokáig aerodinamikai szakemberként a Larrousse-nál, a Benettonnál és a Ferrarinál dolgozott, majd 2005-től egyre több feladatot bíztak rá a Renault és Lotus néven futó istállónál.