Vágólapra másolva!
A Red Bull tesztpilótája elismerte, szörnyű érzés neki, hogy a nagydíjakon gyakorlatilag csak nézőként vehet részt. A karrierje szempontjából ugyanakkor hasznosnak tartja a csapatnál szerzett tapasztalatokat.

Második évét kezdi meg tesztpilótaként Sébastien Buemi a Red Bullnál. A svájci versenyző szerződését 2011 után nem hosszabbította meg a Toro Rosso, így jobb híján elfogadta ezt a szerepkört, s mivel az idei évre sem kapott megfelelő ajánlatot, úgy döntött, a Red Bullnál marad.

"A körülményeket ismerve ez volt a legjobb választás. Nem volt lehetőségem egy versenyképes csapathoz szerződni, ezért úgy döntöttem, hogy maradok a Red Bullnál, amely újra megnyerte a bajnoki címet. Az, hogy velük dolgozhatok, csak pluszt jelent a karrieremnek" - mondta Buemi a Le Matin-nek. "Itt mindenkit ismerek, jó további egy évre a csapatnál maradni. Természetesen az a célom, hogy ismét versenyezzek, de az itt töltött időm alatt folyamatosan tanulok."

Azt viszont nem tagadja, nehezen viseli, hogy nézőként kell szemlélnie a versenyeket, miközben társai az autókat vezetik. "Ez szörnyű, valóságos kínzás! A versenyzőknek nincs rosszabb, mint a pályán kívül lenni" - vallotta be.

Buemi az idei évben hosszú távú versenyeken fog vezetni a Toyotánál, a Le Mans-i 24 órás viadal mellett legalább további három futamon fog rajthoz állni. Emellett a Red Bull szimulátorában és televíziós szakértőként is dolgozik majd.

Tavaly az [origo] F1híreknek elmondta, miből áll a feladata a bajnoki címvédő istállónál, és ez miért hasznos neki. "Kicsit nehéz, hogy nem versenyzek, de sok rendezvényen részt tudok venni, és közben a szimulátorban is dolgozok. Jelen vagyok az összes megbeszélésen, valamint néhány szponzori fellépésen is" - közölte. Nagyszerű látni, hogyan dolgozik egy győztes csapat, hogyan fejlesztik az autót. Naprakész vagyok. Tudom, hogy mit fejlesztenek az autóhoz, mit fogunk tesztelni. Ez sokat fog segíteni nekem a jövőben."