Vágólapra másolva!
Német források szerint Paddy Lowe követheti Lewis Hamiltont új csapatához. Ez érzékeny veszteség lenne a McLaren számára.

A német Sport Bild, amely egy nappal a hivatalos bejelentés előtt megtudta, hogy Toto Wolff a Williamstől a Mercedeshez igazol, most azt írja, a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe is követheti új csapatához Lewis Hamiltont.

A lap szerint Lowe eredetileg abban állapodott meg Wolff-fal, hogy a Williamshez megy, de miután az osztrák üzletember átszerződött a Mercedeshez, oda is vele tart. Ezzel a lépéssel egyszerre érné súlyos veszteség a McLarent, ahonnan távozik, és a Williamst, ahová érkezett volna, hiszen egyike a paddock legmegbecsültebb mérnökeinek.

1987-ben éppen a Williamsnél kezdte F1-es pályafutását az elektronikai részleg élén, ahol az aktív felfüggesztés fejlesztésével bízták meg, majd 1993-ban, tehát éppen húsz évvel ezelőtt igazolt át a McLarenhez. Ott 2005 óta dolgozott a technikai stáb főnökeként.

Lowe érkezése ugyanakkor bonyodalmakat is okozna a Mercedesnél, mert a csapatnál sokak szerint már eddig is túl sok volt a fejes. Ross Brawn azt állította, az elmúlt években szerződtetett Bob Bell, Aldo Costa és Geoff Willis jelenléte majd csak azután fogja éreztetni a hatását, de Lowe még tovább kuszálhatja a technikai menedzsment személyi struktúráját.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko "fontos hírnek" nevezte a lap értesülését, Hamilton viszont hétfőn, egy stuttgarti gyárlátogatáson azt mondta, most hall róla először. Ezzel párhuzamosan egy olyan pletyka is szárnyra kapott, hogy Wolff és Niki Lauda érkezését követően a Mercedes meg akar szabadulni a csapatfőnök Ross Brawntól.