Vágólapra másolva!
A csapatnál immár két rutinos spanyol tesztpilóta van, azonban Stefano Domenicali állítja, De la Rosát pusztán a képességei miatt szerződtették, az csak egy bónusz, hogy Fernando Alonsóval és Felipe Massával is jó viszonyt ápol.

Pedro de la Rosa elsősorban a McLaren tesztpilótájaként dolgozott a Forma-1-ben az elmúlt években, a Saubernél és a HRT-nél tett 2010-es és 2012-es versenyzői kitérője rövid életűnek bizonyult. A 41 éves spanyol az idei évtől újra tesztpilótaként folytatja karrierjét, méghozzá a Ferrarinál - ezt a csapat szerdán jelentette be.

"Úgy gondoljuk, Pedro a megfelelő személy a szimulátoros tevékenységekre. Szerintünk ő olyan versenyző, aki jól fog illeszkedni hozzánk" - közölte Stefano Domenicali csapatfőnök.

A Ferrarinak már van két tesztpilótája Jules Bianchi és Marc Gené személyében, utóbbi szintén spanyol. Domenicali kijelentette, elsősorban De la Rosa képességeit mérlegelték a döntés meghozatalakor, bár nyilván nem ártott, hogy honfitársa a csapat ászának. "Pedro jó viszonya Fernando Alonsóval és Felipe Massával egyértelműen pozitív tényező, de a döntésünket pusztán technikai okokon alapszik" - mondta.

Forrás: HRT

Ez nem jó hír Sergio Péreznek, aki éppen azért lobbizott a McLarennél, hogy igazolják vissza De la Rosát, aki a közös anyanyelv miatt sokat segíthetne neki a beilleszkedésben.

A Ferrari egyúttal bejelentette, hogy február 1-jén leplezik le az új autójukat a maranellói főhadiszálláson. A modell nevét még nem hozták nyilvánosságra, de az Autosprint korábban azt írta, F2013-nak fogják hívni, a belső kódneve pedig 664 lesz.