Vágólapra másolva!
A csapat új versenyzője örülne, ha a beilleszkedésben segítene neki a szintén spanyol anyanyelvű Pedro de la Rosa, aki korábban éveken át tesztpilótaként dolgozott a McLarennél. Ezért azt szeretné, ha a csapat újra leigazolná a veterán spanyolt.

Pedro de la Rosa 2003 és 2011 között tesztpilótaként sokat segített a McLaren fejlesztési munkálataiban, mielőtt a tavalyi évre elfogadta a HRT versenyzői ajánlatát. A spanyol kiscsapat megszűnése miatt jelenleg állás nélkül tengődik, de az El Mundo újságírója, Jaime Rodriguez úgy tudja, több csapattal tárgyal egy újabb tesztpilótai állásról, például a Ferrarival, a Mercedesszel és a Williamsszel is.

A McLarenhez való visszatérése sem kizárt, mivel Rodriguez szerint a csapat új versenyzője, Sergio Pérez kifejezetten megkérte a csapatot, hogy újra igazolja le a 41 éves de la Rosát, ugyanis sokat segítene a beilleszkedésében, ha egy spanyol anyanyelvű személy is lenne a közelében. Az újságíró ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a McLarennél néhányan nem örültek neki, hogy de la Rosa versenyzőként kitérőt tett a Saubernél 2010-ben, illetve a HRT-nél tavaly. (2011-ben szintén indult egy futamon, de akkor a McLaren adta őt kölcsön a Saubernek, hogy helyettesíthesse a rosszulléttel küszködő Pérezt Kanadában.)

Forrás: McLaren

A McLaren első számú tesztpilótája jelenleg Gary Paffett, aki többekhez hasonlóan nem gondolja, hogy Lewis Hamilton jó döntést hozott a Mercedeshez szerződéssel. "A Mercedes egy nagy gyártó, sok energiát fektetnek az F1-es csapatukba. Biztos vagyok benne, hogy javulni fognak, de nem hiszem, hogy Lewis kedvezőbb helyzetben lesz ott, mintha a McLarennél maradt volna" - jelentette ki az Autosport International Show-n.

Pérez leigazolását szeptember végén hozták nyilvánosságra, szinte Hamilton távozásával egyszerre, ám már hónapokkal korábban sejteni lehetett, hogy megüresedik egy hely a McLarennél. Utódként több jelölt felmerült, akik közül Paul di Resta volt az egyik, lévén pályafutása nagy részében a Mercedes támogatását élvezhette.

A skót végül maradt a Force Indiánál, de elhintette, hogy a McLaren valószínűleg a szponzori háttere miatt részesítette előnyben Pérezt. "Nem fogok sok információt kiszivárogtatni, de igen, voltak tárgyalások" - mondta az Autosport rendezvényén. "Sajnos a sportágban egyre fontosabb az üzleti oldal. Péreznek hasznos háttértámogatása van."

"Én mindenesetre fel tudok állni, és azt mondani, hogy az igazgatótanács valamilyen okból úgy döntött, hogy nem engem ültet az autóba" - tette hozzá. "Lehet, hogy keresztezik még egymást az útjaink. Lehet, hogy én nevetek utoljára, és legyőzöm őket egy másik autóval."

Di Resta szerint Pérezre nehéz feladat vár, különösen amiatt, hogy a McLaren másik pilótája, Jenson Button "valószínűleg élete legjobb formájában van."