Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas elárulta, a 2013-as Williams a tavalyi modell továbbfejlesztett változata, a lépcsős orrot azonban egy kozmetikai panellel letakarják. A kanyarokban növelnék az autó tapadását.

Valtteri Bottas szerint a 2013-as Williams sok szempontból hasonlítani fog elődjére, az FW34-re, hiszen lényegében annak továbbfejlesztett változatával vágnak neki az új idénynek. Feltűnő változás lesz azonban, hogy az orrkúpról eltűnik a tavalyi autók többségének furcsa kinézetet kölcsönző "lépcső". A szabályok ugyanis idén lehetővé teszik, hogy a csapatok egy szerkezeti szempontból lényegtelen esztétikai panellel hidalják át a szintkülönbséget. A módosítás ugyanakkor nem kötelező, így egyes csapatok jövőre is törött orral versenyezhetnek.

"Ami a külsejét illeti, az autónk nagyjából úgy néz ki, mint tavaly" - mondta Bottas az MTV3-nak. "Az új szabályok miatt kiegyenesítettük a lépcsős orrot, a megjelenést tekintve ez a legnagyobb különbség." A Williams 2012-ben nagyot lépett előre: míg két évvel ezelőtt összesen öt pontot tudtak szerezni, tavaly 76 pontot gyűjtöttek, Pastor Maldonado pedig megszerezte a csapat 2004 utáni első futamgyőzelmét. A versenyzőként újonc Bottas szerint az FW35-tel még tovább javulhatnak.

"Az új autónk a tavalyi továbbfejlesztése, bizonyos aerodinamikai javításokkal" - mondta a 23 éves finn. "Az volt a célunk, hogy megpróbáljunk nagyobb tapadást elérni a kigyorsításoknál." Bottas egyelőre nem tudja, melyik versenyző próbálhatja ki először a 2013-as Williamst, annyi azonban biztos, hogy Maldonadóval egyenlő arányban osztoznak majd a tesztnapokon.