Vágólapra másolva!
Elmondása szerint karrierje folyamán mindig ez segítette hozzá a sikerekhez, ezért nem akar megváltozni. Otthon is ilyen a karaktere.

Pastor Maldonado nem tartozik a visszafogott versenyzők közé, ami a büntetési tételeinek hosszú során is meglátszik: 2012-ben ő lett az első áldozata annak a szabálynak, amelynek értelmében az egy szezonon belül a harmadik megrovását megkapó pilótát tíz rajthelyes büntetéssel sújtják a következő futamra, emellett további három alkalommal fordult elő, hogy vezetői vétségért hátrébbról kellett indulnia a versenyen, mint ahová az időmérő alapján feljogosította az eredménye.

A venezuelai versenyző ugyanakkor nem akar megváltozni, kitart a rámenős stílusa mellett. "Igen, ütköztem más versenyzőkkel, azonban nem csak mostanában volt így, hanem régebben is. De ez segített hozzá az összes kategória megnyeréséhez, amelyben versenyeztem" - nyilatkozta a Marcának. "Minden alkalommal, amikor sétálok a házam előszobájában, látom, hogy nekem ilyen a stílusom. Ezért úgy gondolom, ilyen módon kell folytatnom."

Forrás: Williams

Néhány versenyzőtársa nem annyira megértő. Sergio Pérez például, aki többször pórul járt Maldonado manővereivel, az idény közben sürgette a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), hogy intézkedjenek a venezuelai ellen, mert "a srác soha nem tanul, ha nem tesznek ellene valamit, mivel nagyon veszélyes versenyző, és valakinek baja eshet miatta." Mások, köztük Rubens Barrichello, úgy vélték, a Williams értékes pontokat vesztett a pilóták agresszivitása miatt.

A 2012-es Forma-1-es idény másik, sok kalamajkát okozó versenyzője, Romain Grosjean ellenben belátta, hogy vissza kell fognia a támadókedvét, ha sikeres akar lenni.

Maldonado egyébként a hírek szerint a hétvégén több más venezuelai sportolóval együtt imádkozott egy caracasi templomban a súlyosan beteg Hugo Chavez elnök gyógyulásáért. A pilóta Forma-1-es szempontjából ez azért fontos, mert a venezuelai elnök vezette állami olajvállalat, a PDVSA Maldonado kiemelt szponzora a Williamsnél.