Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint a nagy ellenfél korábbi első embere meghajolna a győztes csapat előtt, és nem viselkedne úgy, mint a Ferrari az utóbbi időben. Fernando Alonsót túlságosan politizálósnak tartja.

A Red Bull nem érezte sportszerűnek a Ferrari és Fernando Alonso megnyilvánulásait a 2012-es szezon utolsó részében, főleg az nem tetszett nekik, hogy a Brazil Nagydíj után a maranellóiak vizsgálatot kértek a Nemzetközi Automobil Szövetségtől a bajnok Sebastian Vettel gyanús zászlós előzése miatt.

Helmut Marko szerint Enzo Ferrari irányítása alatt a riválisuk tagjai nem viselkedtek volna így - a tanácsadó szakember ezt a Red Bull saját magazinjának mondta, amikor arról kérdezték, hogy szerinte milyen érzései lettek volna az utolsó futam után az 1988-ban elhunyt Ferrarinak.

"Úgy gondolom, Enzo semmiképpen sem örült volna a vereségnek, de elismerné az ellenfél teljesítményét, majd úgy rakná össze a személyzetét, hogy mindent megtegyenek a legyőzésünk érdekében. De olyan cselekedetei nem lennének, mint amilyeneket mostanában (a Ferrari részéről) tapasztaltunk" - mondta a Red Bulletinnek.

Forrás: Ferrari

Alonso - lélektani megfontolásból - többször próbálta csökkenteni Vettel érdemeit: egyre jobban hangoztatta, hogy valójában nem a német versenyzővel harcol, hanem az erős autójának tervezőjével, Adrian Neweyval, valamint Lewis Hamiltont is nyíltan jobbnak minősítette Vettelnél. Marko a spanyol vállát nyomó tehernek tulajdonítja ezen kijelentéseket.

"Fernando Alonso túlságosan elfoglalt a politikával és a vicces kijelentésekkel" - véli. "Folyamatosan politizál. Úgy gondolom, látható volt rajta a teher a szezon vége felé, és pszichológiai csatába kezdve olyasmiket mondott, hogy 'Hamiltonnal versenyzek, nem Vettellel', meg azt, hogy 'Newey ellen küzdök.'"

"Vettel mindezt figyelmen kívül hagyta, az újságokat és az internetet sem olvasta. És ez a lényeg, mint látható, hogy a saját feladatunkra kell koncentrálni: arra, hogy az autót a leggyorsabbá, a csapatot pedig a legjobbá tegyük."