Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint a francia versenyzőben megvannak az ehhez szükséges képességek, de még fejlődnie kell. Eric Boullier úgy gondolja, ha ez sikerül, Grosjeant hamarosan az öt legjobb F1-es pilóta között emlegethetik.

Első teljes Forma-1-es szezonjában Romain Grosjean bizonyította, hogy gyors, hiszen a Lotus színeiben háromszor dobogóra állhatott, és még a futamgyőzelemre is volt esélye, azonban rendszeresen visszatérő vezetői hibáival bizonytalanná tette 2013-as szerződését. A csapat végül hosszabbított vele, egy újabb lehetőséget adva neki.

Eric Boullier csapatfőnök elmondta, a döntésben nagy szerepet játszott, hogy változatlan felállással folytassák az idei év után. "Egy versenycsapatnál fontos tényező a folytonosság, és a versenyzőcserék változást hoznak. Nézzék meg, mennyire tartós az élcsapatok, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren pilótafelállása az elmúlt éveket tekintve. Ez nem véletlen. Időbe és energiába telik, mire a versenyzők és csapatok munkamódszere összecsiszolódik" - jelentette ki a Speed Weeknek.

Szerinte Grosjean nagy tehetség, aki képes lehet bajnoki címet szerezni. "Ha megfelelően javul, nem csupán nagydíjgyőztes, hanem világbajnok is válhat belőle" - közölte. "Amennyiben az általunk elvárt módon fejlődik, hamarosan egyik lesz a Forma-1 öt legjobb versenyzőjének."

Boullier nem aggódik amiatt, hogy pilótája idén sokat hibázott, mivel "a bajnokok is vétenek hibákat, igaz, csak ritkán."

Grosjean a szerződtetése után elismerte, csökkenteni kell a hibák számát. Ennek érdekében önvizsgálatot tartott, aminek szeretné hasznát venni jövőre. "Sokat tanultam az első teljes Forma-1-es szezonomban, és az a célom, hogy ezeket a leckéket átültessem a gyakorlatba, és erősebben, kiegyensúlyozottabban szerepeljek jövőre" - mondta. Az Autosportnak hozzátette, a csapattal közösen szeptember óta elemezték a kisiklások okait. A Lotusnak küldött egy e-mailt is, amelyben megköszönte a támogatást és a bizalmat.

Boullier azt mondta, nem hosszabbították volna meg a francia szerződését, ha nem lenne hajlandó tanulni. "Szükségünk volt a visszajelzésére, hogy tudjuk, megértette, hogy mit akarunk tőle" - mondta.