Vágólapra másolva!
A McLaren a 2012-es szezon első harmadában nem tartotta veszélyesnek a Red Bullt, és eszébe sem jutott, hogy Vettel újra világbajnok lehet.

Jenson Button elismeri, hogy nem hitt Sebastian Vettel világbajnoki győzelmében, sőt a szezon elején biztosra vette, hogy a McLaren és a Lotus fog harcolni a címért. "Öt verseny után azt gondoltam, mi fogunk nyerni" - ismerte el a McLaren versenyzője. "Nagyon ütőképesnek tűntünk, és úgy éreztem, a Lotus idén rendkívül erős lesz. Végül kiegyensúlyozottan teljesítettek, de nem voltak elég gyorsak."

"Az első öt verseny alapján nem tudtam volna megmondani, hogy idén a Red Bull lesz a világbajnok."

Bár a McLaren végül hét győzelemmel zárta az idényt - ugyanannyival, mint a Red Bull -, a konstruktőri összetettben is csak 3. lett, lemaradva a Ferraritól, míg a három futamot megnyerő Button az egyéniben az 5. helyre került.

"Ha az ember nem nyeri meg a világbajnokságot, mindig úgy érzi, hogy kicsúszott a kezéből a cím" - mondta. "Mindannyian azért harcolunk, de csak egyetlen csapat nyerhet. A Red Bull nagyszerű munkát végzett, és ennek jutalmaképpen megszerezte a konstruktőri címet, miközben mi hiába dolgoztunk jól, ez sem volt elég."

"Ebben a sportban borzasztóan kiélezett küzdelem zajlik, ezért nem szabad csalódottnak lennünk amiatt, ahogy a versenyzés alakult. Egyszerűen nem voltunk elég jók."

Button, aki jövőre Lewis Hamilton távozása és a tapasztalatlanabb Sergio Pérez érkezése révén nem hivatalosan elsőhegedűssé lép elő a McLarennél, főként a megbízhatósági problémáknak tulajdonítja a csapat vereségét.

"A nyári szünet előtt nem voltunk túl gyorsak" - ismerte el. "Hockenheimig nem volt meg a tempónk, az akkor bevetett fejlesztéseinknek köszönhetően viszont előreléptünk, és ezt a lendületünket a szezon végéig meg is tartottuk."

"Csakhogy volt egy csapat - a Red Bull -, amely többnyire gyorsabb, kiegyensúlyozottabb és megbízhatóbb is volt nálunk."