Vágólapra másolva!
A francia nem gondolta, hogy ilyen jó eredményeket ér el 2012-ben, csak a hibái árnyékolták be az évet. Biztos benne, hogy jövőre erősebben tér vissza.

Romain Grosjean úgy érzi, tanult a 2012-ben elkövetett hibáiból, és jövőre sokkal jobb teljesítményre lehet képes. Bár a francia gyakran bizonyította tehetségét, számtalanszor keveredett incidensekbe a versenyek rajtainál, így rengeteg bírálatot kapott az idény során. A Lotus egyelőre nem jelentette be, hogy meghosszabbítja-e a francia szerződését, de a hírek szerint továbbra is ő a legnagyobb esélyes az ülésre.

Grosjean helyzetét erősítheti, hogy hétvégén ő nyerte meg az autóversenyzők év végi gálaversenyét, a Bajnokok Tornáját. Vasárnapi győzelme után nyilatkozott az idei szezonja legjobb és legrosszabb pillanatairól. "A statisztikák azt mutatják, hogy egy leggyorsabb kör, három dobogós helyezés és 96 pont fűződik a nevemhez. Ha a tavalyi Bajnokok Tornáján ezt mondták volna nekem, nem hittem volna el" - nyilatkozta a francia, aki az első teljes szezonjában a 8. helyen zárta a bajnokságot.

"Ebből a szempontból jól sikerült az idényem. Volt néhány fantasztikus eredményünk, bár túl sokat hibáztunk - ez beárnyékolja az évet" - ismerte el. "Ez azonban segített abban, hogy a tél folyamán jobb versenyzővé váljak. Megpróbálom kielemezni a hibáimat, de a tempómat is szeretném megtartani. Így elérhetjük az általunk megérdemelt eredményeket. Pontokat kell szereznem a csapat és saját magam számára is."

Forrás. Lotus

Grosjeant a Belga Nagydíj után tömeges rajtbaleset okozásáért el is tiltották, a monzai futamot kellett kihagynia. A francia hálával gondol vissza arra, hogy a csapat a nehéz időszakokban is mindig mögötte állt. "Nagyon tetszik a csapatban uralkodó hangulat. Most már sokkal jobban ismerjük egymást, erre építhetünk, és még erősebbek lehetünk. Nagyszerű érzés volt, hogy ekkora támogatást nyújtottak" - magyarázta.

"Nagyon nehéz volt felállnom a spái eltiltásom után, túl sok időm nem is volt rá" - mondta. "Nem ez volt életem legkönnyebb időszaka, de még ezekben a nehéz időkben is gyorsak voltunk - az austini időmérőn például negyedik lettem. Ezt ki kell használnunk, és nem szabad hibáznunk."