Vágólapra másolva!
Bár a finn az idei teljesítményével is elégedett, úgy érzi, jövőre jobb eredményekre lehet képes. A csapatnál uralkodó légkör is megkönnyítette a dolgát.

A 2012-es világbajnokságot a harmadik helyen záró Kimi Räikkönen úgy érzi, jövőre még jobb eredményeket érhet el a Lotusszal. A kétéves távollét után visszatérő finn már idei teljesítményével is felülmúlta a várakozásokat, hiszen könnyedén visszaszokott a Forma-1-be, és abu-dzabi győzelme mellett további hat dobogós helyezést szerzett. A mezőnyben ráadásul ő volt az egyetlen versenyző, akinek mind a húsz futamon sikerült célba érnie.

Bár Räikkönen gyorsan alkalmazkodott új csapatához és a 2009 óta történt változásokhoz, elismeri, hogy a szezon elején nehezebb dolga volt. "Most egyértelműen könnyebb a helyzetem, mint az idény elején, jövőre pedig valószínűleg még könnyebb lesz" - jelentette ki. "Akkor már ismerni fogom a csapatot, tudom, hogy mennek itt a dolgok - ezért valószínűleg könnyebb lesz a szezonkezdet."

2007 világbajnoka összességében elégedett az idei szezonban nyújtott teljesítményével, de jövőre tovább szeretne javulni. "Sok pontot szereztünk, de tudjuk, hogy erősebben is kezdhettük volna az évet - akkor valószínűleg több esélyünk lett volna a bajnokság megnyerésére" - nyilatkozta. "Rendben volt ez az év, de a jó eredmények után az ember még többet akar - elvárjuk magunktól, hogy jobban szerepeljünk."

Forrás: AFP

"Viszonylag egyenletes teljesítményt nyújtottunk - nem mi voltunk a legerősebbek, de kiegyensúlyozottan versenyeztünk" - tette hozzá, majd elárulta, a Lotusnál uralkodó felszabadult légkör is segítette a remek eredmények elérésében.

"Mindig mondtam, hogy ez csapat különbözik a többitől, ahol korábban dolgoztam. Csak a versenyzéssel törődnek, kevesebbet foglalkoznak a politikával. Jó itt lenni" - mondta Räikkönen, aki pályafutása legnagyobb részét a McLarennél töltötte, majd a Ferrarival nyert világbajnoki címet. "Nagyszerű a csapatmunka: mindenki ugyanazt próbálja elérni, a legtöbbet próbáljuk kihozni magunkból. Jó hangulat uralkodik az istállónál, szerintem ez is segített idén."