Vágólapra másolva!
A Williams hivatalosan is bejelentette, amire már egy ideje számítani lehetett: jövőre Pastor Maldonado mellett az eddigi tartalékpilóta, Valtteri Bottas kap lehetőséget a csapatnál.

Változtat a versenyzőfelállásán a Williams: szerdán hivatalos közleményben jelentették be, hogy 2013-ban Pastor Maldonado mellett Valtteri Bottas vezetheti az egyik autójukat. Az idei szezonban a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtó Bruno Sennának így távoznia kell a csapattól.

Bottas szerződtetésére már régóta számítani lehetett, hiszen a 23 éves finn 2010 óta dolgozik a csapat tesztpilótájaként, idén pedig a pénteki első szabadedzések többségén ő vezethette Senna autóját. A GP3 2011-es bajnoka a gyakorlásokon mutatott tempójával és hasznos visszajelzéseivel győzte meg a csapat menedzsmentjét.

"Egész életemben arról álmodtam, hogy a Forma-1-es világbajnokságban versenyezhetek" - nyilatkozta Bottas. "Az, hogy a sportág egyik legendás csapatánál mutatkozhatok be, hihetetlenül különlegessé teszi ezt az élményt. Nagyon élveztem az elmúlt három szezont a Williamsnél, otthon érzem magam, így mindig az volt a célom, hogy 2013-ban is itt maradjak, és versenyzőülést kapjak."

Az idei Spanyol Nagydíj győztese, Maldonado is megkönnyebbült, amikor az istálló értesítette őt szerződésének meghosszabbításáról. "Nagyon jól érzem magam a Williamsnél, ezért nyilvánvalóan boldog voltam, amikor megmondták, hogy 2013-ban is maradhatok. 2012 emlékezetes év volt számomra, hiszen Barcelonában győztem, és a teljesítmény tekintetében is nagy előrelépést tettünk."

Forrás: Williams

Bár a Williams idén is csak a 8. helyet tudta megszerezni a konstruktőri bajnokságban, 76 pontjukkal sokkal sikeresebbnek bizonyultak, mint 2011-ben, amikor mindössze 5 pontot tudtak összekaparni. Frank Williams reméli, hogy az ígéretes versenyzőpárossal jövőre tovább fejlődhet az F1 történetének harmadik legeredményesebb csapata.

"Rendkívül izgatottan várom a Williams 2013-as szezonját" - nyilatkozta az istálló alapítója. "Pastor tempója mindig figyelemreméltó volt, és idén versenyzőként is érettebb lett. Valtteri pedig egyike a legtehetségesebb fiatal autóversenyzőknek, akikkel valaha találkoztam, nagyszerű dolgokat várunk tőle a jövőben. Szeretném kihasználni ezt a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak búcsúzó versenyzőnknek, Bruno Sennának az elmúlt évben végzett kemény munkájáért. Minden jót kívánunk neki a továbbiakban."