Vágólapra másolva!
A versenyzői szerződésre esélyes Valtteri Bottas tizenöt Forma-1-es nagydíj nyitóedzésén is vezethetett idén, ám elmondása szerint a szezon előre haladtával egyre nehezebben vette fel a ritmust az autóban. Jövőre semmiképpen sem akar tesztpilóta maradni.

Valtteri Bottas a GP3 bajnokságának 2011-es megnyerésével tette le a névjegyét a nemzetközi autósportban, és az idei évre tesztpilótai állást kapott a Williamstől. A húsz nagydíjból tizenötön ráadásul vezethette a csapat autóját az első pénteki edzésen, és a hírek szerint olyannyira jó teljesítményt nyújtott, hogy 2013-ra valószínűleg versenyzői szerződést kínál neki a Williams.

A 23 éves finn versenyző ugyanakkor elismerte, hiába gyarapodott a tapasztalata egy Forma-1-es autó volánja mögött, egyre nehezebb feladata volt az állandó versenyzési lehetőség hiánya miatt. "Többet kell vezetnem, mert az idény második felében, amikor több idő telt el két pénteki lehetőségem között, egyre nehezebbnek éreztem, hogy hamar felvegyem a ritmust, főleg egy új pályán, amelyet még meg kell tanulnom" - panaszkodott az Autosportnak. "Mire sikerült, sokszor már tönkrementek a gumik."

Bottas úgy érzi, ha szerződést kap jövőre, meg tudja mutatni valódi képességeit. "Tudom, hogy sokkal erősebbé válhatok, ha többet vezethetek" - mondta. "Bízom benne, hogy a csapat is látja, hogy rengeteget fejlődhetek."

A Williamstől vélhetően Bruno Sennának kell távoznia, bár még Pastor Maldonado helye sem teljesen biztos. A venezuelai pilóta a közeljövőben vár döntést a sorsáról.

"Még senkinek a helyét sem erősítették meg, sem Brunóét, sem az enyémet" - mondta az EFE hírügynökségnek. "Meglátjuk, mi történik a következő napokban. Remélem, hogy gyorsan cselekszik a csapat, és megerősítik a helyem."