Vágólapra másolva!
A finn azt állítja, a szervizúton lezárták azt a kijáratot, amit a 2001-es Brazil Nagydíjon használt, ezért talált vissza nehezen a pályára. Grosjean hiába vezetett óvatosan, nagy balesettel zárta a szezont.

Eseménydúsan alakult Kimi Räikkönen versenye Interlagosban: már a rajt után visszaesett egy elfékezés miatt, majd az 5. körben a bokszutcába hajtott intermediate gumikért, és csak a 19. helyen tudott visszatérni. A futam során folyamatosan egyre előrébb verekedte magát, majd az év egyik legszebb előzésével hagyta maga mögött Michael Schumachert a 10. helyért.

Az 52. körben megint visszaesett a 17. helyre, miután felfedezőutat tett a pálya szélén. Kicsúszása után először a szervizúton keresztül próbált visszatérni a pálya, de nem talált kijáratot, így kénytelen volt megfordulni, és a füvön keresztülhajtva csatlakozni a mezőnyöz. Bár a felvételeken úgy tűnt, eltévedt, később kiderült, szándékosan választotta azt az utat.

"Az 52. kör utolsó kanyarjában kicsúsztam, mert nem láttam rendesen a koszos és párás sisakrostélyom miatt" - nyilatkozta a futam után. "Ezen a helyen vissza lehet térni a pályára a betétversenyeken használt bokszutcán keresztül, csak át kell hajtani egy kijáraton. Ezt azért tudom, mert 2001-ben ugyanez történt velem, de akkor nyitva volt az a kijárat. Most valaki lezárta - jövőre majd meggyőződöm róla, hogy nyitva van-e."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=kXyJcK2f7WwjkOHL


Räikkönen egy nagy hajrával végül elcsípte az utolsó pontszerző helyet, a világbajnokságban pedig Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően megtartotta a harmadikat. Csapattársa, Romain Grosjean viszont kevésbé lehetett elégedett a verseny után, a 6. körben ugyanis a falnak csapta az autóját. A francia örül, hogy legalább sértetlenül megúszta a kemény ütközést.

"Kicsit megrázott a baleset, de nincs különösebb bajom. A verseny elején még minden rendben volt, aztán a 11-es kanyarban minden véget ért. Furcsa volt - láttam, hogy kicsit jobban esik az eső, ezért még óvatosabban vezettem, mint az előző körben. Az autóm azonban hirtelen kicsúszott alólam, és ennyi volt" - magyarázta a bajnokságot a 8. helyen záró francia, akinek még mindig nincs biztos helye a Lotusnál 2013-ra.