Vágólapra másolva!
A versenyzők érdekvédelmi szervezetének élén álló Pedro de la Rosa beszélni fog az FIA-val Gary Hartstein menesztéséről. Szerinte az összes pilóta elégedett volt a jelenlegi főorvos munkájával.

A Forma-1 főorvosa, Gary Hartstein az USA Nagydíj előtt jelentette be a Twitteren, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem hosszabbította meg a szerződését a 2013-as idényre. Hartstein 2005-ben vette át a posztot az idén szeptemberben elhunyt legendás professzortól, Sid Watkinstól.

Az FIA nem indokolta meg a döntést, és egyelőre Hartstein utódját sem nevezte meg - csak annyit lehet tudni, hogy az 57 éves amerikai szívesen folytatta volna a munkát. A versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) elnöke, Pedro de la Rosa mindenképp szeretné megtudni, miért van szükség új főorvosra, és kit szándékozik leszerződtetni az FIA.

"Olyan orvost szeretnénk, akit ismerünk, aki tapasztalt, akiben megbízunk. Sajnos nem sok ilyen van" - nyilatkozta az Autosportnak a versenyzők nevében, bár egyelőre nem szeretné kétségbe vonni a döntést. "Mielőtt megválaszolom ezt a kérdést, szeretnék beszélni az FIA-val, hogy megtudjam, miért így gondolkoznak."

De la Rosa szerint a versenyzők meglepődtek a hír hallatán, hiszen Hartstein munkájával mindannyian teljesen elégedettek voltak. "Kiváló munkát végzett, megbíztunk benne" - mondta, majd hangsúlyozta, hogy a pilóták számára is rendkívül fontos az orvos személye.

"Nagyon örülnénk, ha ő maradna a főorvos. Olyan emberre van szükségünk, mint ő - aki tapasztalt, és mindannyiunkat jól ismer" - mondta. "Ez sokat számít, amikor egy orvosra kell bíznunk magunkat. Ő pontosan tudja, kik vagyunk, személyesen is ismer minket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!