Vágólapra másolva!
Még mindig nem teljesen elégedett a beállításokkal, de egyre jobbnak érzi az autóját. A váltóhiba miatt hátrasorolt Romain Grosjean örül, hogy a páratlan oldalról indulhat.

Remekül sikerült az USA Nagydíj időmérő edzése a Lotus számára: Romain Grosjeant csak a két Red Bull és Lewis Hamilton tudta megelőzni, Kimi Räikkönen pedig egytizedes lemaradással követte őt az 5. helyen. Bár Grosjeant váltócsere miatt öt hellyel hátrébb sorolják, mindkét versenyző elégedetten nyilatkozott az edzés után.

"Igazából nehezebb időmérőre számítottam, de jobbnak éreztem az autómat, mint a hétvége többi részében, így végül elég jól alakult" - nyilatkozta Räikkönen, aki a péntek délutáni szabadedzésen még csak a 11. helyen végzett. "A beállítás még mindig nem teljesen olyan, mint szeretném, de már sokkal közelebb járunk hozzá. Melegebb időben sokkal jobban működik az autónk, ez nagy különbséget jelent."

Räikkönen csak azt sajnálja, hogy Grosjean büntetése miatt a rajtrács páros oldaláról kell indulnia. Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis arra lehet számítani, hogy ezen a pályán a szokásosnál is nagyobb hátrányba kerülhet az, aki a pálya koszosabb feléről indul. Az edzés után Grosjean is megpróbálta a büntetés jó oldalát nézni.

"Örülök a rajthelyemnek, legalább a pálya kedvezőbb oldaláról indulhatok" - mondta a Sebastian Vettel idejétől majdnem egy másodperccel elmaradó francia. "A srácok bámulatos munkát végeztek, amikor a harmadik szabadedzés és az időmérő között kicserélték a váltót, hiszen rendkívül kevés idejük volt. A büntetés ellenére is a legjobb tíz között maradtam, tehát remek eredményt értünk el."