Vágólapra másolva!
A kanadai Alonsónak szurkol a világbajnoki küzdelemben, szerinte ő jobban megérdemli a győzelmet. Vettelt nagyszerű, de még túl gyerekes versenyzőnek tartja, aki a nehéz helyzetekben kevésbé teljesít jól.

A szókimondásáról híres Jacques Villeneuve ezúttal a világbajnoki címért még harcban álló két versenyzőről, Sebastian Vettelről és Fernando Alonsóról fejtette ki a véleményét. A kanadai számára nem kérdés, kinek a győzelmét szeretné látni az utolsó két futamon. "Semmi kétség: Fernando Alonso a legjobb, ezért neki szurkolok" - jelentette ki az Autosportnak nyilatkozva.

Az 1997-es világbajnok Vettel képességeit sem vonja kétségbe, őt azonban sokkal éretlenebb versenyzőnek tartja. "Seb fantasztikusan gyors, de egy számára kedvezőtlen helyzet esetén máshogy viselkedik, mint Fernando" - magyarázta. "Alonso nyugodt és józan marad, míg Vettel az esetek többségében felhúzza magát, és mérges lesz - elkezd kiabálni, a középső ujját mutogatja. Úgy reagál, mint egy gyerek."

"Ez a viselkedés azt mutatja, hogy különböző érettségi szinteken állnak. Ne értsenek félre, Sebastian is egy ász, de a kritikus pillanatokban jobban küszködik" - tette hozzá Villeneuve, aki úgy véli, Vettel csak a mezőny elején képes maximális teljesítményt nyújtani. "Ha vezeti a versenyt, szinte legyőzhetetlennek tűnik. Ha viszont fel kell zárkóznia, hajlamos hibázni."

Forrás: AFP

Vettel számos dicséretet kapott az Abu-Dzabi Nagydíj után, hiszen a bokszutcából rajtolva tudott felkapaszkodni a dobogóra. Villeneuve szerint a teljesítményét túlértékelik, hiszen elsősorban a szerencsének köszönhette a helyezését.

"Ez a verseny csak megerősítette számomra, amit Vettelről gondoltam" - mondta. "Nézzük a tényeket: miközben a mezőny végéről zárkózott fel, először összeütközött az előtte autózó (Bruno) Sennával, és megrongálta az első szárnyát. Később, a Safety Car mögött elvesztette az uralmát az autója felett. Ez egy nagyon súlyos hiba volt, de csak enyhe következményekkel járt. Ami a verseny többi részét illeti, megmutatta, hogy milyen gyors, ugyanakkor szerencséje is volt. Nem változott a véleményem: Alonso jobban megérdemli a 2012-es címet."

Villeneuve a Red Bull főtervezőjét, Adrian Newey-t is méltatta nyilatkozatában. Ő a Williamsnél dolgozott együtt a mérnökkel, akit nem csak a szakmai tudása, hanem a személyisége miatt is tisztel. "Valószínűleg ő az egyik legalázatossabb szakember, őt érdekki a legjobban a versenyzői véleménye. Az évek múlása és a győzelmek sem változtatták meg: soha nem nagyképűsködik, mindenről kikéri mások véleményét."