Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen szerint a Forma-1-nek nagyobb show-t kell produkálnia Austinban, mint korábban Indianapolisban. Fel kell kelteni az amerikai közönség figyelmét.

A Forma-1 2007 óta először látogat el az Egyesült Államokba, hétvégén egy vadonatúj pályán, a texasi Austinban rendezik meg az Amerikai Nagydíjat. Amerikában 2000 és 2007 között a legendás indianapolisi pályán rendeztek F1-es futamot, de a szériát nem sikerült igazán sikeressé tenni a rajongók körében. A fiaskóhoz a mindössze hat autó részvételével zajló 2005-ös nagydíj is hozzájárult.

A hétvégén debütáló austini versenytől ezért a szervezők azt várják, hogy hosszabb távon is sikerül Amerikában tartaniuk a Forma-1-et. Heikki Kovalainen szerint ezt akkor lehet elérni, ha a sportot vonzóbbá teszik az amerikai nézők számára.

"Jó érzés visszatérni, hiszen az amerikai emberek nagyon kedvesek" - nyilatkozta a finn, akinek a szimulátoron végzett gyakorlás alapján tetszik a pálya. "Érdekes lesz látni, hogyan boldogul majd itt a Forma-1. Meg kell próbálnunk elérni, hogy a nézők lelkesedjenek a Forma-1-ért - a múltban nem voltak túl izgatottak. Ha most sikerül nagyobb show-t produkálnunk, akkor javulhat a helyzet."

Kovalainen elismerte, az idei szezon nem váltotta be a Caterham reményeit, hiszen azzal a céllal vágtak neki az idénynek, hogy a középmezőnyben küzdhetnek. Jelenleg az utolsó előtti, 11. helyen állnak a bajnokságban, a szintén nullapontos Marussia mögött. A csapatnál a harmadik idényét teljesítő Kovalainen ennek ellenére állítja, a motivációja töretlen maradt, és minden futamon teljes erőbedobással küzd.

"Soha nem hagytam, hogy a bosszantó eredmények hatással legyenek a teljesítményemre. Néhányan nehezebben kezelik az ilyen helyzeteket, de én továbbra is maximálisan összpontosítok arra, hogy folyamatosan 100 százalékos teljesítményt nyújtsak. Most is ezt kell tennem - ha véget ér a szezon, akkor majd a következő évre koncentrálok, de most még az utolsó futamokra kell figyelnem."