Vágólapra másolva!
A finn semleges érzésekkel gondol vissza az olaszoknál töltött három évre, de az eredményeivel elégedett. A Lotusnál sokkal jobban érzi magát.

Kimi Räikkönen elismerte, megkönnyebbült, amikor a 2009-es szezon után Fernando Alonso váltotta őt a Ferrarinál. A finn eredetileg 2010-ig tartó szerződését az olaszok egy évvel korábban felbontották, állítólag azért, mert a csapathoz szponzorként érkező spanyol Santander bank minél előbb a Ferrarinál szerette volna látni Alonsót. Räikkönen a következő két idényt a rali-világbajnokságban töltötte, majd 2012-ben a Lotus színeiben tért vissza a Forma-1-be.

A Marca című spanyol újság most arról kérdezte a 2007-es világbajnokot, milyen érzésekkel gondol vissza a Ferrarinál eltöltött három szezonra. Räikkönen elmondta, "se jó, se rossz" emlékeket nem őriz a csapatról, bár azt nem bánja, hogy idő előtt kellett távoznia. "Senki nem hiányzik onnan" - jelentette ki. "Számomra megkönnyebbülés volt, amikor eljöttem tőlük."

Räikkönen elárulta, a legfőbb problémát az okozta, hogy a közösen elért sikerek ellenére nem sikerült jó munkakapcsolatot kialakítania a csapat tagjaival. "Nyertem velük egy világbajnokságot, voltak jó pillanataink. Elégedett vagyok azzal a három évvel, amit náluk töltöttem" - mondta. "De semmi sem tart sokáig egy olyan munkahelyen, ahol rossz az emberek kapcsolata."

"Jobb is lehetett volna a helyzet, de ez már a múlt - ami egyszer megtörtént, azt nem lehet megváltoztatni" - zárta le a témát Räikkönen, aki jelenlegi csapatánál, a Lotusnál sokkal jobban érzi magát. Ez az eredményein is meglátszik: a várakozásokat felülmúlva a harmadik helyen áll a világbajnokságban, és hét dobogós helyezéssel, köztük egy győzelemmel segítette az istállót.

"A kezdetektől jól érzem magam itt" - nyilatkozta. "Az emberek keményen, de nyugodtan dolgoznak. Nyerni akarnak, és számukra nem a politika, hanem a sport és a technikai tényezők a legfontosabbak."