Vágólapra másolva!
Davide Valsecchi volt a leggyorsabb a fiatalok tesztjének zárónapján, a McLaren-es Kevin Magnussent előzve meg.

A Lotushoz beugró Davide Valsecchi volt a leggyorsabb a fiatalok tesztjének harmadik napján, csütörtökön, amikor a mostani időpontot választó hat csapat befejezte a gyakorlást Abu-Dzabiban.

A leggyorsabb ezúttal a Lotushoz beugró Davide Valsecchi volt, aki már tavaly márciusban is vezetett a csapatnál, két évvel ezelőtt pedig a HRT-nél. 1:42.677-es körideje a heti összesítésben a 2. helyre volt elég: 26 ezredmásodperccel elmaradt Kevin Magnussen keddi eredményétől, de 2 ezreddel jobb volt annál, amivel Antonio Félix da Costa szerdán az élen végzett. A Lotus ma ismét tesztelte a dupla DRS-ét.

Magnussen ma visszatért a volánhoz, és ezúttal a 2. helyre kormányozta a McLarent. "A tempója, a kiegyensúlyozottsága és mérnököknek adott visszajelzései egyformán kitűnőek voltak" - mondta a csapat technikai igazgatója, Sam Michael. "A teljesítménye alapján nem gondoltuk volna róla, hogy a hét elejéig soha nem vezetett modern F1-es autót." A McLaren ismét két versenyzőt szerepeltetett: Magnussen csak délután vezethette a csapat autóját, míg délelőtt a tesztpilóta, Oliver Turvey ült benne.

Esteban Gutiérrez szerdai pozícióján egyet javítva harmadikként végzett a Sauberrel. "Ma újabb aerodinamikai tesztekkel indította a napot" - magyarázta az istálló vezető versenymérnöke, Giampaolo Dall'Ara. "Magas üzemanyagszinttel kezdtünk, foglalkoztunk a beállításokkal, majd a fékekre összpontosítottunk. Az ebédszünetben kicseréltük az első futóművet, hogy kipróbáljunk néhány új alkatrészt. Aztán délután új gumikat adtunk Estebannak - egy szett keményet, két szett közepeset és egy szett lágyat." Gutiérrez, aki a Sauber szabadon maradt 2013-as versenyzőülésének legnagyobb esélyese, elismerte, hogy a lágy Pirellikből nem tudta kihozni a maximumot."

A 4. helyen a WSR idei bajnoka, Robin Frijns zárta a napot, aki kedden még a Saubert vezette, ma azonban annál a Red Bullnál kapott lehetőséget, melyet éppen a hét elején kritizált, mondván, "kutyául" bánik tehetségkutató programjának tagjaival. "Délelőtt csak cirkáltam, mert aerodinamikai teszteket végeztünk, és a csapatnak pontos adatokra volt szüksége az áramlásjelző festékkel" - mondta. "Délután mechanikai dolgokkal foglalkoztunk, ami jó volt, a csapat rengeteg hasznos információt gyűjtött."

A Toro Rossóban ma keddhez hasonlóan ismét Luiz Razia ült, s bár egész nap enyhe rosszulléttel küzdött, csak 6 tizeddel volt lassabb, mint két nappal ezelőtt, sőt egy körrel még többet is teljesített.

A lista aljára a 21 éves Alexander Rossi került, aki legutóbb éppen egy évvel ezelőtt, szintén a Caterham jogelődjétől, a Lotustól kapott tesztlehetőséget. Ma Valsecchivel holtversenyben ő tette meg a legtöbb, 86 kört.

http://static.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2012_27_3.html