Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh kijelentette, a fiatal mexikói versenyzőnek egyelőre fogalma sem lehet róla, mekkora nyomás alatt vezetnek a wokingiak pilótái.

Sergio Pérezt átok sújtja azóta, hogy bejelentették, a következő évtől ő váltja Lewis Hamiltont a McLarennél, a Sauberrel több balesetben érintett volt, s pontot sem szerzett az előző négy versenyen. A Sauber pár hete kinevezett csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn nem gondolja, hogy a mexikói fejben már máshol járna.

"Profi hozzáállással úgy gondolkodik, hogy magas szinten fejezze be a karrierjét a Saubernél" - közölte az Autosporttal. "Úgy vélem, egyszerűen csak szerencsétlen helyzetekbe keveredett, vagy bizonyos mértékben ő hozta magát azokba."

A McLarent irányító Martin Whitmarsh ugyanakkor felhívta rá a jelenleg második szezonját futó Pérez figyelmét, hogy eddig számára ismeretlen nagyságú nyomással kell majd megbirkóznia az élcsapat versenyzőjeként.

"Lehet, hogy azt hiszi, tudja (mi vár rá), de valójában nem" - mondta a Daily Mailnek. "Egy másfajta világba fog csöppenni a McLarennél. Jövőre hatalmas terhet érez majd a vállán Ausztráliába érkezve, és fel kell készülnie rá, hogy elbírja."

"Amikor a McLaren vagy a Ferrari versenyzőjeként valaki nem kerül be az első két rajtsorba és nem tud harcolni a győzelemért, olyan nyomást érez, mint amilyet egyetlen más csapat versenyzője sem. Amikor a Red Bull nem volt ütőképes, senki sem rohanta le őket, tehát a McLaren versenyzőin extra nyomás van."