Vágólapra másolva!
Antonio Félix da Costa végzett az élen a fiatal versenyzők tesztjének második napján, de nem tudta megjavítani a keddi abszolút legjobb köridőt. Mögötte egy McLaren és egy Lotus végzett.

Szerdán folytatódott a fiatal versenyzők harmadik idei tesztje, amelyen hat csapat vett részt Abu-Dzabiban. Ezúttal Antonio Félix da Costa volt a leggyorsabb, 1:42.679-es ideje azonban a papíron kedvezőbb körülmények ellenére kevéssel elmaradt a mclarenes Kevin Magnussen keddi legjobbjától, és a Red Bull által támogatott tehetség a saját tegnapi etalonján is csupán 38 ezredmásodpercet javított. A teszt utolsó napján az RB8-ba Robin Frijns ül, aki kedden a Saubernél vezetett.

A McLarennél délelőtt, illetve délután a két tesztpilóta, Gary Paffett és Oliver Turvey kapott vezetési lehetőséget, előbbi az 5., utóbbi a 2. helyen végzett az aerodinamikával és a felfüggesztéssel kapcsolatos fejlesztések vizsgálata után. Holnap Turvey, valamint a visszatérő Magnussen fog vezetni a csapatnál.

A Lotus az olasz Edoardo Mortarát próbálta ki, aki idén a DTM bajnokságában az ötödik helyen végzett. Mortara több mint hét tizedet javított a kedden vezető Nicolas Prost idején, 1:43.418-cal zárt, s holnap átadja a volánt a GP2-es bajnok David Valsecchinek.

A Sauber egy ismerős arccal dolgozott ma, ugyanis Esteban Gutierrez már évek óta szerepel a fiatalok tesztjén, és a 2012-es Indiai Nagydíjon az első szabadedzésen is részt vett a csapattal. 93 kört tett meg, feladata a beállítások, valamint bizonyos aerodinamikai újítások tesztelése volt. "Remélem, sikerült a lehető legpontosabb visszajelzéseket adnom a mérnököknek" - nyilatkozta. "Mivel Indiában nemrég beülhettem az autóba, természetesen sokkal magabiztosabban kezelem már az olyan rendszereket, mint a KERS és a DRS." Gutierrez hozzátette, a pálya utolsó szektorára még nem érzett rá teljesen, főleg a 20-as kanyarral bajlódik.

A tabella végén ismét a Toro Rosso és a Caterham pilótája zárt. Az ifjabbik Johnny Cecotto, akinek édesapja 1983-ban és 1984-ben volt a Forma-1-es mezőny tagja, egy tizedet vert a Toro Rossót kedden vezető Luiz Razia idejére, s simán megelőzte a gyengébb Caterhamben ülő Giedo van der Gardét, akinek nem sikerült javítania a tegnapi idején. A Toro Rossónál csütörtökön ismét Razia vezet majd, a Caterhamhez pedig Alexander Rossi csatlakozik.

http://static.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2012_27_2.html