Vágólapra másolva!
A Lotusszal 2013-ig hosszabbító Kimi Räikkönen nem akarja hosszú távra elkötelezni magát, hiszen így bármikor távozhat, ha éppen máshoz támad kedve. Mindenesetre elégedett a csapattal.

A múlt héten egy videóüzenetben jelentették be, hogy Kimi Räikkönen szerződést hosszabbított a Lotusszal, a korábbi világbajnok azonban csak egy évre kötelezte el magát a csapathoz.

Bár versenyt még nem sikerült nyernie, visszatérő éve abszolút sikeresnek mondható: már hatszor állt a dobogón, és kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően továbbra is a 3. helyen áll a világbajnoki tabellán. Ennek ellenére nem látja értelmét annak, hogy hosszú távra elkötelezze magát.

"Szívesebben hosszabbítok évről-évre, aztán meglátom, mi történik" - magyarázta Abu Dhabiban. "Ez megkönnyíti az életem, nem látom okát, hogy miért kéne hosszú távú szerződéseket aláírnom."

"Ha úgy döntök, hogy valami mást szeretnék csinálni, így kisebb kavarodással és kevesebb problémával jár."

Pedig azt ő sem tagadja, hogy a rosszul sikerült Indiai Nagydíj ellenére elégedett a Lotusszal, és jól érzi magát a csapatban. "Kedvelem az embereket, nagyon jófejek" - mondta. "A versenyzés a szívükben van, és sokkal kevesebb a politika, mint másoknál, mivel ez nem egy nagy autógyár csapata, ami nagy különbség. Szóval jól érzem magam, nem panaszkodhatok."

Bár a finn tisztában van vele, hogy a világbajnokságban már csak matematikai esélye van - 75 megszerezhető pont mellett 67 pontos a lemaradása -, nem adja fel a küzdelmet.

"Szerintem még van esélyünk, úgyhogy továbbra is keményen nyomjuk a gázt, de nagyon valószínűtlen, hogy a többiek kiesnének bármelyik futamon" - ismerte el, a futamgyőzelem lehetőségét viszont nem zárta ki. "Nem látok rá okot, hogy miért ne nyerhetnénk meg egy versenyt, persze némi szerencsére is szükségünk lesz hozzá. Meglátjuk."