Vágólapra másolva!
Valószínűleg a Francia Nagydíj töltheti be a megüresedett helyet a 2013-as versenynaptárban, miután kiderült, hogy a New Jersey-i futam bemutatkozása egy évvel csúszik. A helyszín Magny-Cours vagy Paul Ricard lehet.

A második USA-beli futam kiesése ellenére úgy tűnik, nem rövidül le a 2013-as versenynaptár, ugyanis a Francia Nagydíj veheti át New Jersey helyét. Bár alig egy hete derült ki, hogy az amerikai pálya az előkészületek csúszása miatt csak 2014-ben mutatkozhat be, Bernie Ecclestone Indiában már arról beszélt, hamarosan megegyezés születhet.

Amikor a Francia Nagydíj visszatérésének esélyeiről kérdezték, így válaszolt. "Ha engem kérdeznek, igen. Én reménykedem benne" - mondta. "Készen állunk az szerződés aláírására, már a kezünkben van a toll, készen állunk, hogy aláírjuk."

Franciaország tekintélyes F1-es hagyományokkal rendelkezik, 1950 óta összesen 58-szor szerepeltek a világbajnokságban (ennél csak Németország, Nagy-Britannia, Olaszország és Monaco dicsekedhet több futammal). Az európai versenyek kiszorulásával azonban 2008 után nem maradt számukra hely, bár azóta folyamatosan próbálták visszaküzdeni magukat a versenynaptárba.

Természetesen két pálya, Magny-Cours és Paul Ricard is szeretne élni a lehetőséggel, jelenleg úgy tűnik, utóbbi indul jobb esélyekkel, bár döntés még nem született. "Az már más kérdés, hogy melyik pályát használjuk majd" - fogalmazott Ecclestone. "Ha készen állnak, be tudjuk tenni őket a versenynaptárba."

A verseny valószínűleg a New Jersey-i futam eredeti helyén, a június 9-i Kanadai Nagydíj és a június 30-i Brit Nagydíj között kerülne megrendezésre.