Vágólapra másolva!
A finn nem tartja meglepőnek, hogy a Lotus az év második felében lemaradt a fejlesztési versenyben, mivel sokkal kevesebb pénzből gazdálkodik, mint az élcsapatok.

A Lotus az év első felében futamgyőzelmekre is esélyes volt, Kimi Räikkönen a Belga Nagydíjig három második és három harmadik, Romain Grosjean pedig két harmadik helyezést szerzett, azóta viszont egyikőjük sem végzett előrébb az ötödik helynél.

A finn úgy véli, a csapata így is remek munkát végez idén, és szerinte egyszerű oka van, hogy mostanában nem tudják tartani a Red Bullok, a McLarenek és a Ferrarik tempóját. "Végeztünk fejlesztéseket, de a többiek talán még többet" - válaszolta az Autosport azon kérdésére, hogy miért nem alakul olyan jól számukra a szezon második fele számukra, mint az első. "A többiek nagyobbak, mint mi. Több pénzük és emberük van. Ez nagy különbséget jelent ebben a sportban."

"Megpróbáltuk, a többi csapattal összehasonlítva nem is ment rosszul a - különösen azokhoz a nagy csapatokhoz képest, akikkel közvetlenül harcolunk. Csalódást jelent, hogy nem tartunk ott, ahol ők, de realistának kell maradnunk. Mindent egybevetve még így is igazán jó munkát végeztünk."

A 2007-es világbajnok szerint a Lotusnak folytatnia kell az idei autója fejlesztését, mert ezek közül sok hasznos lesz 2013-ban is. "Még mindig próbáljuk fejleszteni az autót, mert minden, amit most csinálunk, segíteni fog a következő évben. Ez nem felesleges időpocsékolás.Ezek a fejlesztések talán megjelennek majd a következő évi autón valahogy, ha tehát most pályára tudjuk vinni őket, és tanulhatunk róluk valamit, az hasznos lesz."

"Továbbra is keményen dolgozunk, de nem egyszerű feladat találni fél másodpercet. Nincs könnyű trükk erre. Apró részletek révén lehet fejlődni" - fejezte be a finn versenyző.