Vágólapra másolva!
A Lotus finn versenyzője szerint "szar döntés" volt átállítani az autót a harmadik szabadedzés után az időmérőre, mert így veszítettek a tapadásból. Csapattársa, Romain Grosjean is csalódott volt, mert idén másodszor kimaradt a Q3-ból.

A világbajnoki címre még matematikai eséllyel bíró Kimi Räikkönen az Indiai Nagydíj időmérője után bevallotta, hogy a hetedik helynél jobb eredményre számított. A finn legjobb köre közel egy másodperccel volt rosszabb a pole-t megszerző Sebastian Vettelénél, bár szerinte ennél kisebb is lehetett volna a lemaradása.

"Szar döntést hoztunk" - nyilatkozta a 2007-es világbajnok köntörfalazás nélkül a BBC-nek."Változtattunk az autón a reggeli szabadedzés után, ezért magabiztosan vártuk az időmérőt. Sajnos úgy tűnt, ma délután nincs meg a tapadásunk, sokkal nehezebb volt, mint gondoltuk. Igazán csalódott vagyok a hetedik hely miatt, mivel szerintem sokkal jobb autónk van ennél."

Csapattársa, Romain Grosjean négy hellyel hátrébb kvalifikálta magát, idén ezen kívül csak egy időmérőn fordult elő, hogy nem került be a legjobb tízbe. "Bárcsak bekerülhettem volna a Q3-ba! Csak két századon múlt, ami bosszantó. A második mért körömben jól dolgoztam, de az autó valamiért megcsúszott alattam, és időt vesztettem."

A rajtbaleseteiről hírhedt francia versenyző azonban a gyenge időmérőjében is megtalálta a pozitívumot: "Jobbra számítottam, ezért kicsit csalódott vagyok, de a stratégia szempontjából a 11. hely előnyt jelent, mivel mi leszünk az elsők azok közül, akik megválaszthatják, milyen gumival rajtolnak, és még van egy pár új szettem tartalékban holnapra."

Forrás: AFP