Vágólapra másolva!
Telefonon már beszélt egykori csapatfőnökével, a következő versenyhétvégén pedig egy hosszabb találkozóra is sor kerül közöttük. A brit sajnálja, hogy csak egy bajnoki címet nyert a McLarennel.

Lewis Hamilton nehéz döntést hozott, amikor elfogadta a Mercedes ajánlatát, hiszen azt a McLarent hagyja el hosszú évek után, amely gyerekkorában felfedezte és azóta támogatja őt. A brit a héten ellátogatott a csapat wokingi gyárába, hogy az ott dolgozó alkalmazottaktól vegyen búcsút, jövő hétvégén pedig várhatóan Ron Dennisszel kerít sort egy hosszabb beszélgetésre.

Dennis 2009-ig dolgozott a McLaren csapatfőnökeként, így ő volt az, aki először lehetőséget adott Hamiltonnak a Forma-1-ben, valamint a 2008-as világbajnoki címet is közösen szerezték meg. A versenyző ezért fontosnak tartja, hogy személyesen vegyen búcsút egykori főnökétől.

"Egyelőre senkivel nem ültem le beszélgetni, hiszen még mindig tart a szezon, mozgásban vagyunk" - nyilatkozta a The Telegraph-nak. "Még nincs vége az évnek, így fontos, hogy motiváltak maradjunk. Már beszéltem Ronnal, és elterveztük, hogy majd találkozunk - azt hiszem, Abu-Dzabiban. Elmegyünk vacsorázni, és beszélgetünk egy jót."

Bár Hamilton a mezőny egyik legsikeresebb versenyzője lett a McLarennél, úgy érzi, többet is elérhettek volna a közösen eltöltött hat szezon alatt. "Nagyon szomorú vagyok, amiért nem sikerült még egy világbajnoki címet nyernünk" - ismerte el. "Úgy érzem, csapatként eleget tettünk azért, hogy ez sikerüljön, és saját magamat is képesnek tartom rá. Különböző okokból mégsem jött össze, de nem fogok panaszkodni. Most arra kell törekednem, hogy segítsem a csapatot a konstruktőri világbajnoki cím megszerzésében."

A nyilatkozatból ítélve Hamilton 62 pontos hátránya miatt végleg lemondott az egyéni világbajnoki címről, a McLaren azonban mindenképpen szeretne a harmadik helynél előrébb végezni a csapatok között. "Fantasztikus lenne, ha jó eredménnyel tudnánk befejezni az idei évet" - tette hozzá Hamilton.