Vágólapra másolva!
A svájciak abban bíznak, sikerül megtartaniuk idei jó formájukat, így a jövőben hosszabb távon is vonzó csapattá válhatnak a versenyzők számára.

Monisha Kaltenborn, a Sauber nemrég kinevezett csapatfőnöke abban bízik, hogy a jövőben nem csak pályafutásuk kezdetén segíthetik a Forma-1-be került fiatal tehetségeket. A Sauber számos versenyzőnek adott kiugrási lehetőséget - többek között Kimi Räikkönen és Felipe Massa is náluk mutatkozott be az F1-ben -, azonban kevés olyan pilóta van, aki egy-két évnél tovább erősítette az istállót. A legutóbbi példaként Sergio Pérez nevét említhetjük, aki két sauberes idény után a McLarenhez szerződött a 2013-as szezonra.

"Meg akartuk tartani Sergiót, de ez nem volt lehetséges" - idézi Kaltenbornt a brazil Totalrace. "Fennállásunk során számtalanszor előfordult, hogy fiatal tehetségeket hoztunk a sportágba. Mindent megadtunk nekik ahhoz, hogy fejlődjenek, a lehető leggyorsabban tanuljanak, és végül előrelépjenek."

Kaltenborn reméli, az ideihez hasonló eredmények képesek lesznek meggyőzni a versenyzőket, hogy hosszabb távon is érdemes a Saubernél maradniuk. Az istálló idén már négy dobogóst helyezést szerzett, a konstruktőri bajnokságban pedig a 6. helyen állnak, 20 ponttal elmaradva a Mercedestől.

Forrás: Sauber

"Ha mindig olyan versenyképes lesz az autónk, mint az idei szezonban, akkor meg tudjuk akadályozni, hogy a jövőben hasonló helyzet álljon elő" - nyilatkozta a nagyobb istállókhoz távozó versenyzőkre utalva. "Úgy gondolom, az idei teljesítményünk nagyon fontos lépést jelent a következő évekre kitűzött terveink szempontjából."

A hírek szerint a Sauber teljesen új felállással vág neki a 2013-as szezonnak, a csapatot 2010 óta erősítő Kamui Kobajasinak valószínűleg távoznia kell. Az egyik autót szinte biztosan Nico Hülkenberg kapja meg (ezt napokon belül hivatalosan is bejelenthetik), a másik helyre pedig a svájciak fiatal tesztpilótájának, a mexikói Esteban Gutiérreznek van a legnagyobb esélye.