Vágólapra másolva!
Még az idei szezonra összpontosítanak, de az év végére eldöntik, kiket szerződtessenek versenyzőnek 2013-ra. Bruno Sennának valószínűleg távoznia kell, azonban a brazil úgy érzi, a csapat elégedett vele.

A középmezőnyből egy autó sem talált még hivatalosan gazdára 2013-ra, noha sejteni lehet, hogy egyes csapatok melyik versenyzőt fogják választani a következő szezonra. Valószínű, hogy a Williams megtartja Pastor Maldonadót, amit segíthet, hogy Hugo Chávez nyerte a venezuelai elnökválasztást, így az állami olajvállalat, a PDVSA vélhetően továbbra is szponzorálni fogja a venezuelai pilótát.

Bruno Senna sorsa viszont kétséges, mivel a Williamsnél állítólag nagyon elégedettek a pénteki edzésnapokon gyakorló tesztpilótával, Valtteri Bottasszal, és sajtóértesülések szerint valószínű, hogy a finn vezetheti jövőre a másik autót. A csapat vezérigazgatója, Toto Wolff ugyanakkor kijelentette, még semmi sem dőlt el.

"Sok lehetőséget megnézünk" - nyilatkozta az ESPN-F1 -nek. "Nehéz a döntés. Először is, hosszabb ideje együtt dolgozunk ezekkel a srácokkal, ami természetesen jelentősen befolyásolja a döntést. Mérlegelni kell a rövid és hosszú távú lehetőségeket, és a legjobb rövid távú választás gyakran nem a legjobb hosszú távra."

"Még idén megtesszük a bejelentést, de az időpontját még nem tudjuk, mert erre a szezonra és a jelenlegi versenyzőinkre akarunk koncentrálni. Ez a fontos."

Bár Senna 25 pontja elmarad Maldonado 33 pontjától, a brazil úgy érzi, neki sem reménytelen a helyzete. "A csapat elégedett velem, és tudják, hogy az előző versenyeken több nehéz helyzetbe is belekeveredtünk" - mondta a Totalrace című lapnak. "Teljes mértékben tisztában vannak vele, hogy nem mindig én hibáztam. Szingapúrban igen, ezt el kell ismernem, de egyéb problémáink is voltak."

A versenyző kifogásolja például, hogy Bottas mindig az ő autóját vezeti péntekenként, ezért másfél óra kiesik a hétvégére való felkészülési idejéből.