Vágólapra másolva!
Eric Boullier csapatfőnök elmondta, céljuk a harmadik hely elvétele a McLarentől a konstruktőri bajnokságban. Az előzésben segítséget jelenthet a csapatnak az új kipufogórendszer.

Szinte biztosnak tűnik, hogy a Lotus nem végez a 4. pozíciónál hátrébb a konstruktőri tabellán - ennyire előkelő helyen legutóbb 2008-ban, még Renault néven zárt az enstone-i istálló. Eric Boullier csapatfőnök ráadásul azt sem tartja kizártnak, hogy még előrébb jusson istállója.

"Jó, hogy Koreában hoztunk néhány pontot a McLarenen, de realistának kell maradnunk" - közölte az Autosporttal. "A McLaren erős formát mutatott a nyár folyamán, és nem hiszem, hogy minden hétvégén annyira fognak szenvedni, mint a legutóbbin. Kemény csata lesz, de mindent megteszünk, hogy harcolhassunk a harmadik helyért."

A Lotus jelenleg 255 ponttal áll, a McLaren 284-gyel, utóbbit pedig 6 ponttal előzi meg a Ferrari. A 367 pontos Red Bull újabb diadala a konstruktőri bajnokságban egyre valószínűbb.

Boullier arra számít, hogy a hátralevő négy versenyen a Lotusnak nagy segítséget jelent majd a Coanda-stílusú kipufogó, melyet a Koreai Nagydíjon vetettek be először, igaz, a kevés alkatrész miatt akkor még csak Kimi Räikkönen autóján.

"Tudjuk, hogy mostantól jobb teljesítményt érhetünk el az autóval a rendszernek köszönhetően" - nyilatkozta a csapatfőnök. "Az a tervünk, hogy Indiában mindkét autóra felszereljük. Dicséret illeti a csapatunkat, mert néhány, nálunk nagyobb alakulat több versenyen át kínlódott, hogy működésre bírja (ezt a fajta kipufogót)."