Vágólapra másolva!
Eric Boullier a Koreai Nagydíj után dicsérő szavakkal illette a tiszta versenyt futó franciát, aki 2013-ban is a csapatnál maradhat.

Eric Boullier szerint Romain Grosjean a Koreai Nagydíjon bebizonyította, hogy képes kimaradni a balhéból, így ismét jó úton halad afelé, hogy élversenyző legyen. A franciát rengeteg kritika érte élete első teljes Forma-1-es idényében, hiszen az eddigi 16 futamból 8-szor ütközött az első körben, és több alkalommal is győzelemre esélyes versenyzőket ütött ki a versenyből. Bár Japánban úgy tűnt, Grosjean nem tanult a monzai eltiltásából (Mark Webbert forgatta ki a rajt után), Koreában sikerült megőriznie a hidegvérét, és tiszta versenyt futva végül a 7. helyen ért célba.

A Lotus csapatfőnöke úgy véli, a koreai pontszerzéssel Grosjean visszatalált a helyes útra, ami "óriási megkönnyebbülést jelentett" az egész csapat számára. "Láthattuk, mennyit foglalkoztak vele Szuzuka óta - hatalmas nyomás nehezedett a vállára" - mondta az Autosportnak Boullier. "Ő azonban pontosan azt tette, amit elvártunk tőle. Örülök, hogy sikerült neki, és újra láthattuk mosolyogni."

"Tudta, hogy mindenki őt figyeli, ráadásul már figyelmeztették is, hogy nem okozhat újabb galibát. Ez rendkívül nehéz helyzet" - nyilatkozta a koreai rajtról a csapatfőnök. "De sikerült megbirkóznia a szituációval, ezzel pedig bebizonyította, hogy elég erős a feladathoz. Most hozzáfoghat ahhoz, hogy szép csendben visszatérjen a harcos hozzáállásához."

Grosjean az idény során számos pontot dobott el az ütközések miatt, ezért olyan híresztelések is felmerültek, hogy a Lotus megválik tőle a szezon végén. A koreai futam után azonban Boullier megerősítette, hogy a fiatal franciával képzelik el a csapat jövőjét. "Már biztosítottuk őt a jövőjéről. Velünk fog maradni, bár ezt hivatalosan még nem tudom megerősíteni" - nyilatkozta a BBC-nek. "Minden készen áll, az új szerződése is, már az igazgatótanács is rábólintott a hosszabbításra. Már csak az kérdéses, hogy mikor találunk alkalmas időpontot arra, hogy véglegessé tegyük."

A Lotus így várhatóan változatlan felállással kezdi meg a 2013-as idényt - bár Kimi Räikkönen továbbra sem nyilatkozott egyértelműen a jövő évi terveiről, a bejelentésre vélhetően nem kell sokat várni.