Vágólapra másolva!
De úgy érzi, valószínűleg akkor sem tudta volna a célig üldözni a Red Bullokat és a Ferrarikat, ha nem szorul be Lewis Hamilton mögé. A Lotus másképp látja.

A Lotus bizonyult a harmadik számú erőnek a Red Bull és a Ferrari mögött a Koreai Nagydíjon, miután a balszerencsés McLaren gyötrelmes versenyt zárt. A csapat technikai igazgatója úgy véli, az ötödik helyen célba érő Kimi Räikkönen előrébb is végezhetett volna. "Az első etapban Kiminek sikerült tartania az élboly tempóját, és ha nem kellett volna Lewis (Hamilton) mögött hosszú időt eltöltenie, véleményem szerint az élmezőny nyomában maradhatott volna" - jelentette ki James Allison.

A Hamilton mögé a 21. és 26. köré beragadó, s ezzel körülbelül tíz másodpercet vesztő Räikkönen azonban másképp vélekedett. "Úgy vélem, nagyjából ebben a pozícióban kellett zárnunk" - mondta. "A rajtot követő sárga zászlók nem segítettek, amikor harcoltam Felipe (Massával), de amúgy sem volt meg a tempónk, hogy felvegyük a harcot a Red Bullokkal és a Ferrarikkal. Lewis mögött is sok időt vesztettünk, főleg azért, mert az új típusú kipufogórendszerünk gyengíti a motort, ami az előzést is megnehezíti. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy több edzéssel többet tudunk majd arról, hogy miképp fejleszthetünk rajta."

A Lotus a sajtóközleményében bejelentette, hogy a Coanda-stílusú kipufogót a két hét múlva következő Indiai Nagydíjon már mindkét autójukra felszerelik majd.

Forrás: Lotus

Romain Grosjean hetedik lett. Elismerte, hogy kicsit idegesen várta a rajtot a sok baleset és kritika miatt. "Nem volt könnyű rajt, mögöttem történt egy ütközés a 3-as kanyarnál, ezért menekülnöm kellett, utána viszont minden simán ment" - mondta. Nico Hülkenberggel végig hatalmas küzdelmet vívott, de hiába sikerült megelőznie a második kerékcseréje után, a Force India pilótája visszaelőzte őt, amikor utolérték Hamiltont.